The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Esther

Hoe verbind je de Nest Thermostat met Heat Link?

Maakt jouw Nest Thermostat geen verbinding meer met de Heat link? Op onderstaande pagina lees je hoe je dit probleem oplost voor de 2e en 3e generatie Nest Thermostat.

Foutmeldingen

Hieronder lees je hoe de foutmeldingen eruit zien als je geen verbinding hebt tussen je thermostaat en de Heat Link. De foutmeldingen op de 2e en 3e generatie Nest thermostaat zijn anders, maar je doorloopt dezelfde stappen om het probleem op te lossen. Het signaal tussen de Nest thermostat en de Heat Link staat los van je wifi verbinding in huis. De oplossingen onderaan deze pagina gelden voor een draadloze thermostaat. Je hebt een draadloze thermostaat wanneer je de thermostaat niet hebt aangesloten op de bestaande bedrading van je oude thermostaat.

Handmatig de verwarming inschakelen

Als het lampje op de Heat Link brandt, dan krijgt deze stroom en hoef je niet in de kou te zitten. Schakel je verwarmingssysteem in door op de Nest-knop te drukken op de Heat Link. Als de verwarming is ingeschakeld, brandt het statuslampje geel, het verwarmingslampje groen en het warmwaterlampje ook groen. Het warme water en de verwarming zijn nu handmatig ingeschakeld. Nu je er warm bij zit, ga je door met het oplossen van het verbindingsprobleem.

De punten op een rij

Je lost de verbindingsproblemen met de Heat Link van de 2e generatie Nest Thermostat hetzelfde op als de verbindingsproblemen van de 3e generatie Nest Thermostat. Controleer de volgende punten om het verbindingsprobleem op te lossen:

  • Reageert de Heat Link niet meer? Start de Heat Link opnieuw op door de knop aan de voorzijde van de Heat Link ingedrukt te houden. Houd de knop 10 seconden ingedrukt tot het lampje uitgaat. Het statuslampje wordt daarna weer groen als hij verbonden is met je thermostaat. Word deze geel? Dan is er geen verbinding.
  • Controleer de installatie van de Heat Link. Zorg ervoor dat de Heat Link op minstens 30 centimeter afstand van je verwarmingssysteem of ketel is geïnstalleerd en er geen grote metalen objecten of dikke muren het draadloze signaal van de thermostaat blokkeren.
  • De maximale afstand tussen de Nest Thermostat en Heat Link is 30 meter. Is de afstand tussen de Heat Link en de Nest te groot? Plaats de thermostaat dan dichterbij. Hier gebruik je eventueel een Nest-standaard voor.
  • Controleer of er geen andere elektrische apparaten zijn die gebruikmaken van het 2,4 Ghz-signaal. Denk hierbij aan draadloze telefoons, babyfoons of IP-camera's. Ook magnetrons kunnen het signaal beïnvloeden als ze aanstaan. Schakel de conflicterende apparaten uit en test of het daarna wel mogelijk is om verbinding te maken met de Nest. Lukt het nu wel? Plaats de apparaten die het signaal verstoren verder weg van de Heat Link of vervang deze apparaten voor een bedrade versie, zoals een bedrade telefoon. Het is mogelijk dat andere elektronische apparaten wel een goed signaal hebben vanaf de plek waar je een wifi verbinding probeert te maken met je Nest. Dit komt omdat niet alle apparaten dezelfde wifi adapter ingebouwd hebben. Als je bijvoorbeeld wel een goede verbinding hebt met je telefoon op deze plek, hoeft dit niet te betekenen dat je een goede verbinding hebt met je thermostaat.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen