The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucinda

Vergelijk Apple iPhone Xr met Apple iPhone X

Het grootste verschil tussen Apple iPhone Xr en Apple iPhone X zit ‘m in de processor. Door de A12 Bionic chip is iPhone Xr namelijk een stuk krachtiger en kan daardoor grote applicaties draaien. In dit artikel neem ik je mee in de verschillen tussen deze 2 iPhones.

Apple iPhone Xr 64 GB Zwart

64 GB opslagcapaciteit | 6,1 inch Liquid Retina scherm | iOS 13
689,-
op voorraad
  • Via Face ID ontgrendel ik mijn telefoon door er simpelweg naar te kijken.
  • Met de razendsnelle A12 Bionic chip ben ik klaar voor de apps van de toekomst.
  • iPhone Xr is beschikbaar in veel kleuren en 3 verschillende opslagcapaciteiten.
  • Het lcd scherm geeft minder beeldkwaliteit dan een OLED scherm.
  • De camera zorgt voor een kleine uitstulping aan de achterkant.

Let op: Apple iPhone X niet meer verkrijgbaar

Met de komst van Apple iPhone Xs, Xs Max en Xr wordt Apple iPhone X niet meer gemaakt. Inmiddels is Apple iPhone X dan ook niet meer verkrijgbaar.

Vergelijking Apple iPhone Xr met Apple iPhone X

iPhone Xr iPhone X
Scherm 6.1 inch Liquid Retina HD Display (LCD) 5.8 inch Super Retina HD-display (OLED)
Processor A12 Bionic Chip A11 Bionic-chip met Neural Engine
Camera (achter) 12 MP groothoeklens 12 MP groothoek- en telelens camera's
Camera (voor) 7 MP TrueDepth camera 7 MP TrueDepth-camera
Waterdichtheid IP67: tot 30 minuten en 1 meter diep IP67: tot 30 minuten en 1 meter diep
Ontgrendelen Face ID Face ID
Gewicht 194 gram 174 gram
Afmetingen 15.09x7.57x0.83 14.35x7.09x0.77
Geheugen 64 gb, 128 gb of 256 gb 64 gb of 256 gb
Kleuren Zwart, rood, geel, blauw, koraal, wit Space gray, zilver

Scherm

Het scherm iPhone Xr

Apple iPhone Xr: 6.1 inch LCD

Apple iPhone Xr heeft een 6.1 inch Liquid Retina scherm. Het scherm is groter dan dat van Apple iPhone X, waardoor ik er comfortabel films op kijk. De kwaliteit van het lcd scherm is wel wat minder dan van het OLED scherm van iPhone X. Dit zie ik echter pas als ik de 2 toestellen daadwerkelijk naast elkaar heb liggen.

Het scherm iPhone X

Apple iPhone X: 5.8 inch OLED

Dankzij de kwaliteit van het 5.8 inch Super Retina HD OLED display is Apple iPhone X de winnaar op dit gebied. Met True Tone worden kleuren in het scherm in elk omgevingslicht ook nog eens optimaal weergegeven. Daardoor bekijk ik mijn foto’s zowel binnen als buiten met de juiste kleuren.

Prestaties

Prestaties Xr

Apple iPhone Xr: A12 Bionic chip

De nieuwe A12 Bionic chip is gebruikt in Apple iPhone Xr. Hier heb ik profijt van als ik 3D games speel of een Augmented Reality applicatie gebruik. Deze zwaardere taken gaan dankzij de A12 Bionic chip zonder problemen over mijn scherm. Daarbij is de chip toekomstgericht, waardoor iPhone Xr optimaal presteert bij nieuwe snufjes die er de komende maanden aan komen.

Prestaties X

Apple iPhone X: A11 Bionic chip

In Apple iPhone X zit de A11 Bionic chip. Dit is het jongere broertje van de A12 bionic chip, die Apple iPhone Xr heeft. Deze telefoon is op papier dan ook wat langzamer dan Apple iPhone Xr. Maar omdat ik geen gebruik maak van 3D of Augmented Reality applicaties, heb ik genoeg aan de A11 Bionic Chip van Apple iPhone X.

Kleuren en opslagcapaciteit

Kleuren Xr

Apple iPhone Xr: uitgebreide keuze

Apple iPhone Xr is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo kies ik uit zwart, rood, geel, blauw, koraal en wit. Daarnaast kies ik bij Apple iPhone Xr uit 3 verschillende opslagmogelijkheden. Naast de 64 gb en 256 gb is er namelijk ook een tussenoptie van 128 gb.

Kleuren X

Apple iPhone X: beperkte keuze

Bij Apple iPhone X heb ik enkel de keuze uit space gray of zilver. Dit biedt minder variatie en de kleuren zijn duidelijk minder vrolijk dan bij Apple iPhone Xr. Qua opslag kies ik tussen een smartphone met 64 gb opslag of 256 gb opslag. Een optie daartussen, zoals bij Apple iPhone Xr, mist daarbij.

Camera

Camera Xr

Apple iPhone Xr: 1 camera aan de achterkant

De camera aan de achterkant van Apple iPhone X heeft 12 megapixels. Dat maakt hem minder geschikt voor portretfoto’s en ik krijg geen optische zoom. De techniek van de A12 Bionic chip zorgt er echter voor dat de camera over Smart HDR beschikt. Daarmee maak ik betere foto’s in slechte lichtomstandigheden dan met Apple iPhone X.

Camera X

Apple iPhone X: 2 camera’s aan de achterkant

Aan de achterkant van Apple iPhone Xr zitten 2 12 megapixel camera’s. Daardoor maak ik met deze telefoon betere portretfoto’s dan met Apple iPhone Xr. Dat is ideaal voor op vakanties of op feestjes. Bovendien heb ik tot 2x optische zoom.

Conclusie

Op het gebied van snelheid wint iPhone Xr het van Apple iPhone X. En dat allemaal dankzij de A12 Bionic chip. Daarbij is Apple iPhone Xr beschikbaar in meerdere kleuren en kies ik uit 3 opslagcapaciteiten. Apple iPhone X heeft 2 camera’s op de achterkant zitten, waardoor ik deze smartphone gebruik voor portretfoto’s en optische zoom. Die mooie portretfoto’s bekijk ik ook op een Super Retina OLED display, wat van beter kwaliteit is dan het scherm van Apple iPhone Xr.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 14.235 beoordelingen