The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thomas

Vergelijking tussen een Kurio tablet en een tablet met kindermodus

Via voorgeïnstalleerde kindvriendelijke content laat je kinderen op een vrolijke en veilige manier kennismaken met een tablet. Veel tablets hebben een kindermodus, maar er zijn ook specifieke kindertablets op de markt. In dit artikel leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn van een specifieke kindertablet ten opzichte van een tablet met kindermodus.

Ontwerp

Kurio kindertablet

Kurio kindertablet: stevig en spatwaterdicht

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar dat is met een Kurio kindertablet geen probleem. De tablets zijn spatwaterdicht en er wordt standaard een stevige hoes meegeleverd. Zo overleeft de tablet ook een val van de bank of een ongelukje met een drinkbeker. Dankzij het ingebouwde blauw licht filter is het scherm 's avonds prettig voor de ogen van je kind. Waar een standaard scherm een negatief effect kan hebben op de kwaliteit van je slaap, is dit bij de kindertablets van Kurio in mindere mate het geval.

Tablet kindermodus

Tablet met kindermodus: voor het hele gezin

De kindermodus biedt een veilige omgeving voor kinderen om spelenderwijs aan de slag te gaan met de tablet. Je gebruikt de tablet met het hele gezin, want deze tablets zijn niet specifiek voor kinderen ontworpen. De tablets zijn vaak minder goed bestand tegen een val of tegen (spat)water. Je doet er dus goed aan om een stevige tablethoes aan te schaffen, zodat je de tablet met een gerust hart aan de jongste telg van je familie geeft.

Toezicht

Kurio kindertablet

Kurio kindertablet: filter meer dan 35 miljard websites

Met een Kurio kindertablet houd jij de controle over het gebruik van de tablet. Je stelt vooraf een tijdslimiet in en bepaalt welke apps en websites toegankelijk zijn. Meer dan 35 miljard websites worden dagelijks gefilterd en gecategoriseerd. Kies een van de vooringestelde internetfilters of stel er zelf een samen, zodat je kinderen veilig op het internet surfen. Via het ouderprofiel kan je als ouder de tablet gebruiken zonder de internetfilters en tijdslimieten.

Tablet kindermodus

Tablet met kindermodus: stel gebruikslimieten in

De kindermodus is beveiligd via een pincode die je zelf instelt. Binnen de kindermodus bepaal jij welke apps en functies van de tablet toegankelijk zijn. Zo stel je een filter in voor websites of maak je het bezoeken van websites helemaal niet mogelijk. Ook heb je de mogelijkheid om een dagelijkse tijdslimiet in te stellen. Zodra je de kindermodus verlaat, heb je zelf volledige toegang tot de tablet.

Gebruik

Kurio kindertablet

Kurio kindertablet: houd op afstand controle over de tablet

Door een aantal vernuftige functies van Kurio kindertablets heeft niet alleen je kind, maar ook jijzelf plezier van de tablet. Wanneer je de Kurio Connect app op je smartphone installeert, blijf je altijd en overal in contact met je kind. Je speelt samen spelletjes, deelt foto's en stuurt tekst- of spraakberichtjes naar elkaar. Ook houd je via de Kurio Connect app de controle over de tablet. Zo pas je bijvoorbeeld via je smartphone het volume van de kindertablet aan.

Tablet met kindermodus

Tablet met kindermodus: content voor kinderen en volwassenen

De kindermodus is dankzij de vrolijke en educatieve spelletjes een digitale speeltuin voor je kinderen. Zodra je kinderen op bed liggen sluit je de kindermodus af en gebruik je de tablet helemaal naar eigen wens. Wanneer je meerdere gebruikersprofielen instelt, gebruik je de tablet met het hele gezin.

Prestaties

Kurio kindertablet

Kurio kindertablet: snel genoeg voor basistaken

Omdat de apps die je kinderen gebruiken geen hoge prestaties van een tablet eisen, is een Kurio kindertablet een goede keuze wanneer je specifiek op zoek bent naar een tablet voor je kind. Je ziet immers geen verschil tussen Nijntje in full hd of quad hd resolutie. De tablets beschikken over voldoende kracht onder de motorkap om basistaken, zoals eenvoudige spelletjes spelen, uit te voeren.

Tablet met kindermodus

Tablet met kindermodus: bepaal zelf hoe snel hij is

Ben je op zoek naar een tablet voor het hele gezin? Dan ben je met een tablet met kindermodus het beste af. Kies een tablet die aansluit op jouw behoeften, zoals voldoende snelheid voor zware apps. De kindermodus draait dan ook vlekkeloos op de tablet.

Prijs

Kurio kindertablet

Kurio kindertablet: in één keer klaar

Je bent vaak goedkoper uit met een Kurio kindertablet dan met een gemiddelde tablet. De kindertablets worden bovendien standaard met een stevige tablethoes en voorgeïnstalleerde kindvriendelijke content, zoals van Studio 100. Met een Kurio kindertablet ben je, in tegenstelling tot een normale tablet met kindermodus, dus in één keer klaar.

Tablet met kindermodus

Tablet met kindermodus: zonder stevige tablethoes

Een normale tablet met kindermodus is over het algemeen sneller en heeft een betere schermkwaliteit dan een Kurio kindertablet. De betere specificaties maken de tablet duurder. Je moet bovendien op zoek naar een stevige tablethoes, zodat de tablet ongelukjes overleeft.

Conclusie

Hoewel beide opties voldoende speelplezier voor kinderen bieden, is de beste optie afhankelijk van jouw gebruikssituatie. Wanneer je kinderen alleen gebruik zullen maken van de tablet, ben je waarschijnlijk het beste af met een Kurio kindertablet. Ben je op zoek naar een tablet voor het hele gezin? Ga dan voor een normale tablet met kindermodus.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen