The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Caitlin

Koel-vriescombinatie: wat bespaart energieklasse C vs. F?

Door te kiezen voor een energiezuinige C in plaats van een F koel-vriescombinatie, bespaar je gemiddeld de CO2 uitstoot van 12.500 kilometer autorijden én € 281,- energiekosten. De aanschafprijs is hoger, maar het verschil verdien je na de gemiddelde levensduur van 15 jaar ruimschoots terug door lagere energiekosten. Een C model is goed voor het milieu en voor jou.

Besparing voor het milieu

CO2-uitstoot autorit

C bespaart de CO2-uitstoot van een 12.500 km lange autorit

Met een energiezuinige koel-vriescombinatie bespaar je het milieu gemiddeld de CO2 uitstoot van een autorit van 12.500 kilometer. Dit is de afstand hemelsbreed van het hoofdkantoor van Coolblue in Rotterdam naar Bali in Indonesië. Sterker nog, een auto in Nederland rijdt gemiddeld 13.000 kilometer per jaar. Met een C koel-vriescombinatie bespaar je de CO2 uitstoot van ongeveer 1 jaar lang niet met de auto. De precieze besparing is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld bespaar je 1.191 kilogram aan CO2 uitstoot.

Aantal bomen nodig CO2-uitstoot

F kost 60 bomen een jaar groeien

In vergelijking met een C koel-vriescombinatie zorgt een F koel-vriescombinatie voor extra CO2 uitstoot van gemiddeld 1.191 kilogram. Om deze CO2 weer uit de atmosfeer te verwijderen, moeten 60 bomen 1 jaar lang groeien. Heb jij thuis groene stroom? Goed bezig! Dan geldt deze vergelijking niet. Groene stroom laat namelijk geen CO2 voetafdruk achter.

Besparing voor jou

Besparing C koel-vriescombinatie

C bespaart € 281,-

Met een C koel-vriescombinatie bespaar je na de levensduur gemiddeld € 281,-. De aanschafprijs is hoger dan die van een F koel-vriescombinatie, maar de jaarlijkse energiekosten zijn ongeveer € 32,- lager. Je verdient het verschil in aankoopprijs al na 7 jaar terug. Een koelkast gaat gemiddeld 15 jaar mee. De 8 jaar nadat je quitte speelt, bespaar je € 281,-.

Besparing F koel-vriescombinatie

F kost € 281,- meer

Hoewel een F koel-vriescombinatie in aanschaf goedkoper is, kost hij je uiteindelijk ongeveer € 281,- meer. Dit komt door de hoge energiekosten van gemiddeld € 67 per jaar. De energiekosten zijn € 32,- hoger dan de gemiddelde kosten van een energiezuinig model. Na de 15 jarige levensduur van de koelkast ben je dus duurder uit.

Vergelijking kosten

C F
Jaarlijkse energiekosten € 35,- € 67,-
Gemiddelde aanschafprijs € 606,- € 407,-
Totale kosten na 15 jaar (aanschafprijs + energiekosten) € 1.131,- € 1.412,-

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen