The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over koelkasten

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast? Stap één is kiezen voor een vrijstaande of inbouw koelkast. Een vrijstaande koelkast plaats je overal waar een stekker zit. Een inbouw koelkast werk je weg in de nis van je keuken.

Vrijstaande koelkasten

vrijstaande koelkast

Een vrijstaande koelkast plaats je overal waar je wilt: in je keuken, berging of huiskamer. Je hoeft geen rekening te houden met afmetingen van keukenkastjes en nismaten. En dat scheelt een hoop meet- en denkwerk. Check natuurlijk altijd even of de afmetingen van de koelkast overeenkomen met de plek waar je hem wilt plaatsen. Vrijstaande koelkasten zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten: koel-vriescombinaties, tafelmodel koelkasten, mini koelkasten, Amerikaanse koelkasten en kastmodellen.

Inbouw koelkasten

inbouw koelkast

Het voordeel van een inbouw koelkast is dat je hem niet ziet. Jij hebt geen groot, massief grijs of wit apparaat in je keuken staan, maar je koelkast is netjes weggewerkt achter je keukenkastjes. Het is heel belangrijk om nauwkeurig de ruimte op te meten waar je de koelkast wilt plaatsen. Ook moet je kijken naar het type deurscharnier. Anders krijg je de deur van je nieuwe koelkast straks niet open. Je hebt 2 soorten inbouw koelkasten: kastmodellen en koel-vriescombinaties.

Camping koelkasten

Camping koelkasten

Een camping koelkast koelt een kleine hoeveelheid boodschappen als je op de camping staat of als je met de camper rondtrekt. Bij de aanschaf houd je rekening met 4 zaken: hoeveel boodschappen je wil koelen, waar je de koelkast op aansluit, hoeveel geluid hij maakt en het koelsysteem van de koelkast.

Wijnkoelkasten

Wijnkoelkasten

Je hebt een grote wijncollectie die je graag in de juiste omgeving wil bewaren. Dan zoek je een wijnkoelkast. Bij het uitkiezen van een wijnklimaatkast is het verstandig om rekening te houden met 2 zaken. De eerste is de grootte van je wijnvoorraad. De tweede is de vraag of je rode wijn, witte wijn of beide wijnsoorten wil bewaren.

Hulp na aankoop

Specialist Coolblue

Je koelkast maakt geluid, je wil de koelkast verplaatsen of je wil energie besparen. Op de 'Hulp na aankoop' pagina helpen we je verder met al je koelkastvragen en geven we handige tips. Weet jij bijvoorbeeld wat de beste koeltemperatuur is voor je boodschappen en hoe je jouw koelkast het snelst schoonmaakt?© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen