The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Wat heb je nodig om het beste uit je PlayStation 5 set-up te halen?

Om je ervaring met de PlayStation 5 helemaal compleet te maken, is het belangrijk dat je de juiste accessoires en het juiste scherm in huis hebt. Met enkel de PS5 ben je er natuurlijk nog niet. Vergeet bijvoorbeeld een 4K monitor of tv en een extra controller of headset niet. Wij vertellen wat je nodig hebt om je PlayStation 5 set-up compleet te maken.

Een monitor

4K gaming monitoren naast elkaar.

Om op je nieuwe PlayStation 5 te spelen heb je beeld nodig. Een monitor biedt uitkomst wanneer je nog geen 4K televisie hebt staan of je liever een wat kleiner scherm wil hebben. De PlayStation 5 ondersteunt 4K beelden met maximaal 120 frames per seconde. We raden je daarom aan een 4K monitor te kopen met een verversingssnelheid van minimaal 120 hertz. Op die manier weet je zeker dat je PS5 games er op hun best uitzien op je monitor.

Een televisie

TV's voor je PS5.

Heb je liever een groter scherm om op te gamen, dan kom je al snel uit bij een televisie. Om het beste uit je Playstation 5 te halen heb je een tv met een resolutie van minimaal 4K nodig. Daarnaast raden wij maximaal 20 milliseconden input lag aan. Hierdoor is de vertraging tussen de actie op je controller en het scherm minimaal. Televisies voor de Playstation 5 beschikken over een hdmi 2.1 aansluiting. Met de juiste hdmi 2.1 kabel geeft de PS5 een hoogwaardig signaal van 4K HDR met 100 hertz verversing door naar de tv. Zo geniet je van vloeiende heldere beelden tijdens het gamen.

Een gaming headset

PS5 headsets.

Speel je online multiplayer games, dan mag een headset in je PlayStation 5 arsenaal niet ontbreken. Niet alleen ga je met een headset volledig op in je game, je stoort ook je directe omgeving niet. Kies bijvoorbeeld voor een headset met surround sound om het geluid overal om je heen te horen. Via de microfoon geef jij aanwijzingen aan je vrienden en teamgenoten door. Zo win je elk potje Call of Duty.

Een controller

Een PS5 controller.

Offline tegen elkaar een potje FIFA spelen met je vrienden is superleuk. Wel heb je daar een extra DualSense controller voor nodig, want je krijgt er maar eentje bij de PlayStation 5. Daarom is een tweede controller altijd handig om te hebben bij je nieuwe PlayStation 5, ook als je jouw standaard controller bijvoorbeeld moet opladen.

Een oplader voor controllers

Een PS5 controller oplader.

Heb je meerdere controllers en wil je deze het liefst allemaal tegelijkertijd opladen? Dan is een oplaadstation voor al je PlayStation 5 controllers erg handig om te hebben. Op zo’n oplaadstation plaats je namelijk 2 controllers tegelijkertijd. Zo hoeven je controllers niet los op te laden via je PlayStation 5, maar zet je ze gewoon op de oplader wanneer je klaar bent met gamen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen