The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Hoe neem ik mijn drone mee als vliegbagage?

Als dronepiloot wil jij graag jouw geplande roadtrip door de bergen vastleggen met je drone. Maar mag je jouw drone wel meenemen als bagage in het vliegtuig? Je wilt natuurlijk voorkomen dat je op het vliegveld wordt tegengehouden vanwege de drone in je bagage. Daarom heb ik op een rij gezet hoe jij jouw drone meeneemt in het vliegtuig.

1. Drone meenemen als handbagage

Drone als handbagage

Je mag een drone meenemen, mits deze aan de regels voor handbagage voldoet. Elke luchtvaartmaatschappij heeft eigen regels voor handbagage. Zoek de regels van jouw luchtvaartmaatschappij daarom van tevoren op. Denk bijvoorbeeld aan de afmetingen en het maximale gewicht waar je handbagage aan moet voldoen. Houd dus rekening met de tas of koffer waarin je jouw drone vervoert en het gewicht van je drone. Weeg je handbagage van tevoren en zorg ervoor dat je onder het maximale gewicht blijft.

2. Drone meenemen als ruimbagage

Drone als ruimbagage

Past je drone niet in je handbagage, dan stop je hem in je koffer of backpack die je incheckt als ruimbagage. Houd er rekening mee dat ruimbagage niet altijd voorzichtig wordt vervoerd naar het vliegtuig. Berg je drone daarom goed op in een stevige case of tas. Let op: accu's en batterijen mogen vaak niet mee in het luchtruim. Deze neem je dus wel mee in je handbagage. Dit geldt ook voor oplaadbare producten, zoals een afstandsbediening zonder verwijderbare accu.

3. Accu of batterij opbergen

Accu of batterij opbergen en meenemen

Als je een accu meeneemt in je handbagage, moet je deze vanwege brandgevaar goed inpakken. Je kunt hem bijvoorbeeld meenemen in de originele verpakking. Heb je deze verpakking niet meer, dan koop je een hitte bestendig hoesje voor je accu. Deze hoesjes zijn gemaakt van geweven glasvezel, waardoor ze een temperatuur van 850 graden aankunnen. Een andere mogelijkheid is om beide polen af te plakken met niet-geleidende tape. Tot slot is het beter om geen volle accu mee te nemen.

4. Regels van drones in het land van bestemming

Regels van drones in het buitenland

Je hebt de regels van de luchtvaartmaatschappij opgezocht en je drone mag mee op reis. Totdat je op de plaats van bestemming aankomt. In sommige landen is het verboden om drones mee te nemen. Zoek dus ook de wet- en regelgeving van het land op waar je heen gaat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw drone moet registreren voordat je hem mee mag nemen. In Cuba, Thailand, Marokko en Turkije zijn al een aantal drones in beslag genomen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 7.890 beoordelingen