The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Wat is Apple Lightning?

Lightning is de door Apple ontwikkelde aansluiting waarmee je Apple producten oplaadt of aansluit op een computer. Naast de standaard usb A naar Lightning kabel is er een speciale usb C naar Lightning kabel om mee te snelladen. Hier leggen we uit wat Lightning is en welke verschillende Lightning kabels er zijn.

Wat is een Lightning aansluiting?

Apple Lightning aansluiting kabel

Lightning is de aansluiting die je terugvindt op de meeste Apple producten. Je hebt een Lightning kabel nodig om die producten op te laden of om data over te zetten. Andere producten gebruiken hier usb aansluitingen voor. Lightning vind je alleen terug op producten van Apple. Een Lightning poort is ovaal en lijkt op usb C. Kijk daarom of je een grote, platte connector in de poort ziet. Die zit er wel bij usb C, maar niet bij Lighting.

Welke apparaten hebben een Lightning aansluiting?

Apple apparaten met Lightning poort

De meeste Apple apparaten van na 2012 hebben een Lightning aansluiting. Je hebt dus een Lightning kabel nodig voor iPhone modellen vanaf iPhone 5. Ook Apple Watch, AirPods en Magic Keyboard laad je op via Lightning. Daarnaast heeft iPad een Lightning aansluiting, met uitzondering van iPad Pro uit 2018 en nieuwer. Daar zit een usb C aansluiting op. Ook op MacBook zit een usb C aansluiting in plaats van een Lightning aansluiting.

Welke Lightning kabel heb ik nodig voor snelladen?

Apple snelladen met Usb C Lightning kabel

De usb C naar Lightning kabel is een aparte kabel, speciaal voor snelladen. iPhone 8 en nieuwer laad je snel op via Power Delivery. De batterij van iPhone zit met een Power Delivery oplader in een half uur voor 50% vol. Dat is sneller dan met de standaard 5 watt lader. Power Delivery opladers hebben altijd een usb C poort, geen usb A poort. Daarom heb je een kabel nodig met aan het ene uiteinde Lightning en aan het andere uiteinde usb C.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen