The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bob

Hoe kies je een snellader voor je iPhone of iPad?

Veel iPhone en iPad modellen ondersteunen snelladen, maar worden standaard geleverd zonder snellader. Dat terwijl opladen met de juiste snellader ongeveer 2 keer zo snel gaat als met een standaard lader. Om extra snel op te laden heb je een Power Delivery oplader met het juiste wattage en de juiste kabel nodig. Hier leggen we uit waar je op moet letten.

Snellader voor iPhone of iPad kiezen

Niet elke iPhone of iPad kan snelladen en sommige snelladers zijn alleen geschikt voor apparaten van andere merken. Let daarom op het volgende:

  • Kijk of jouw smartphone kan snelladen.
  • Kies een Power Delivery oplader.
  • Zorg dat je de juiste kabel hebt.

iPhone modellen zonder oplader

usb C PD iPhone fast charger

Steeds meer iPhone modellen worden geleverd zonder oplader. Bij deze toestellen zit wel een usb C naar Lightning kabel. Deze kabel past niet op oude usb A opladers, maar alleen op usb C snelladers. Kies dus altijd voor een snellader met usb C poort voor bij jouw iPhone zonder oplader, anders past de meegeleverde kabel niet. Het gaat om de volgende toestellen:

  • iPhone 13 mini, 13, 13 Pro en 13 Pro Max
  • iPhone 12 mini, 12, 12 Pro en 12 Pro Max
  • iPhone SE (2020)
  • iPhone 11
  • iPhone Xr

Kijk of jouw smartphone kan snelladen

Kan mijn iPhone snelladen

Als je smartphone of tablet niet kan snelladen, heeft het geen zin om een snellader te gebruiken. Elke iPhone vanaf de iPhone 8 ondersteunt snelladen, evenals elke iPad Pro sinds 2017. iPad Air en iPad Mini modellen uit 2019 of nieuwer zijn ook geschikt voor snelladen. Weet je niet zeker welk apparaat jij hebt? Met onze uitleg kom je daar snel achter.

Ga voor een Power Delivery snellader

Apple snel opladen met Power Delivery

Apple apparaten laad je snel op met een Power Delivery snellader. Je hebt een oplader met minimaal 18 watt vermogen nodig. Bij de meeste iPhone modellen wordt standaard een langzame 5 watt lader meegeleverd. Na een half uur laden met 18 watt zit je batterij voor ongeveer 50% vol. Met een 5 watt lader zit je na dat half uur pas rond de 20%. Speciaal voor de iPad Pro serie is er een nog snellere 29 watt lader.

Zorg dat je de juiste kabel hebt

juiste oplaadkabel voor iPhone snel opladen

Waar de meeste opladers een rechthoekige usb A poort hebben, vind je op Power Delivery opladers een ovale usb C poort. Je hebt hierdoor een speciale kabel nodig om de oplader te kunnen gebruiken. Voor het opladen van een iPhone of iPad met Lightning poort heb je een usb C naar Lightning kabel nodig. De iPad Pro serie heeft een usb C aansluiting in plaats van een Lightning poort. Daar heb je een usb C naar usb C kabel voor nodig.

Kies voor Apple of een ander merk

Power Delivery oplader Anker

Om de maximale oplaadsnelheid te halen heb je niet per se een originele Apple oplader nodig. Zolang de oplader Power Delivery ondersteunt en minimaal 18 watt levert, laadt jouw iPhone op maximale snelheid op. Het is geen probleem als de oplader meer vermogen kan leveren dan 18 of 29 watt. Power Delivery opladers leveren nooit meer vermogen dan je apparaat maximaal kan hebben. Een 45 watt Power Delivery lader levert dus 29 watt aan je iPad Pro en 18 watt aan je iPhone.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen