The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Wat is de Apple MFI certificering voor kabels?

Apple heeft een testprogramma ontwikkeld dat test of kabels van andere fabrikanten goed samenwerken met Apple producten. Kabels die goed uit de test komen, zijn veilig voor jouw Apple apparaat en krijgen daarom een MFI certificering. Hier leggen we uit wat je aan MFI hebt en hoe je gecertificeerde producten herkent.

Wat is een MFI certificering?

het MFI logo (made for iPhone iPad)

MFI staat voor "Made for iPhone/iPad" en is een keurmerk vanuit Apple voor Lightning kabels en andere producten. Apple heeft een testprogramma ontwikkeld dat kabels test op onder andere veiligheid en prestaties. Producten krijgen een MFI certificering als ze goed uit die test komen. Goedgekeurde kabels krijgen een speciale MFI chip. Daaraan herkent jouw iPhone of iPad een veilige kabel. Gebruik je een kabel zonder chip? Dan krijg je soms op je apparaat de melding dat de kabel niet goed werkt.

Voordelen van MFI

Lightning kabel met MFI

Met een goede kabel voorkom je beschadigingen aan jouw iPhone, iPad of ander Apple apparaat. Een slecht passende kabel kan de Lightning aansluiting van je apparaat beschadigen. Ook je batterij kan kapotgaan, bijvoorbeeld doordat er te veel hitte ontstaat of omdat de kabel niet beschermt tegen kortsluiting. Met een MFI gecertificeerde kabel weet je zeker dat opladen en data overzetten zo snel mogelijk gaat. Gecertificeerde kabels gaan bovendien vaak langer mee, dus je hoeft niet steeds nieuwe kabels te kopen.

Hoe herken je MFI?

Verpakking Lightning kabel met MFI logo

Zowel originele Apple kabels als kabels van andere merken kunnen een certificering krijgen. Je herkent gecertificeerde kabels aan het MFI logo. Dat vind je bijvoorbeeld op de verpakking. Ook op onze site staat dit logo bij alle gecertificeerde kabels. Het verschil tussen wel en niet gecertificeerde kabels zie je daarnaast terug in de prijs. Omdat het uitgebreide testproces geld kost, zijn gecertificeerde kabels duurder. Goedkope kabels van een paar euro uit de supermarkt of van een budgetsite zijn bijvoorbeeld vrijwel nooit gecertificeerd.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen