The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

De beste allround pc gaming setup

Desktop gaming staat al jaren aan de bovenkant van de voedselketen. Hardware in een desktop is het krachtigst van allemaal, waardoor games op hun allermooist verschijnen op je beeldscherm(en). Om optimaal op je pc te gamen heb je natuurlijk wel een goede setup nodig. Wat je allemaal nodig hebt voor zo’n setup, vertel ik je op deze pagina.

Gaming desktop

Met een game pc op je bureau voeg jij je bij de gaming elite. Krachtigere hardware dan in een gaming pc vind je niet in een laptop of console. Juist daarom wil je zo'n ronkende, toffe gaming desktop op of onder je bureau hebben staan. Want games die er zo goed mogelijk uitzien, dat wil elke gamer.

De beste gaming pc tot 1400 euro

Intel Core i7-9700F | 16 GB RAM - 256 GB SSD + 1 TB HDD | NVIDIA GeForce RTX 2060
1.449,-
niet meer leverbaar

Kenmerkend voor een gaming pc is vanzelfsprekend het uiterlijk, vaak met verlichting, maar ook de krachtige processor en videokaart. Zo ook deze HP Pavilion, die een RTX 2060 en Intel Core i7 processor aan boord heeft. Hiermee speel je je favoriete game naar keuze. De kers op de taart: zonder moeite open je de pc en upgrade je de hardware. Extra RAM of een nieuwe SSD is dan ook in een poep en een zucht bijgeplaatst.

Een gaming monitor

Met een gaming monitor profiteer je van een hoge verversingssnelheid, een snelle responstijd en een weinig input lag. Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender het scherm je game weergeeft. Ook zijn er gaming monitoren met RGB-verlichting, waarmee je je battlestation een toepasselijk uiterlijk geeft. Gaming monitoren zijn speciaal ontwikkeld om je de beste game ervaring te bieden, dus neem je je hobby een beetje serieus, dan wil je zo’n scherm.

De beste gaming monitor tot 500 euro

De Asus XG248Q is een 24 inch full hd gaming monitor met FreeSync en ondersteuning voor G-Sync voor de gamer die snelheid het allerbelangrijkst vindt. Met een native verversingssnelheid van 240 Hz en een reactiesnelheid van 1 ms gaat er qua snelheid niks boven deze monitor.

Een gaming muis

Hoe meer knoppen hoe beter. Als je online gamet, weet je dat dit klopt. Kortom, een huis-tuin-en-keuken muis volstaat niet. Daarom wil je een gaming muis. Die heeft extra knoppen. En RGB verlichting, en dan hebben we het nog niet eens gehad over eventuele gewichtjes voor in de muis.

De beste gaming muis tussen 51 en 80 euro

Bedraad | 200 - 12.000 dpi | Optische sensor
63,99
niet meer leverbaar

Met een instelbaar dpi tot 12.000 en RGB verlichting is de SteelSeries Rival 310 de muis voor elke gamer. Bovendien heeft muis niet 3, maar 11 knoppen die allemaal programmeerbaar zijn. Dus of je nou shooters speelt of een echte MMORPG freak bent, de SteelSeries Rival 310 pas bij elke gaming setup.

Gaming toetsenbord

Speciaal voor wij gamers zijn er speciale gaming toetsenborden. Gaming toetsenborden hebben vaker extra knoppen maar macro’s of mechanische toetsen die sneller aanslagen registreren en waardoor je dus eerder reageert in-game. En dat wil je hebben om de concurrentie een stapje voor te zijn.

Het beste gaming toetsenbord tussen de 61 en 110 euro

Bedraad | Rode verlichting | Cherry MX Red - Stof- en waterbestendig
109,89
op voorraad

Comfortabel game je uren achter elkaar met deze Corsair. De Cherry MX Red switches zorgen voor een makkelijke toetsaanslag die snel registreert terwijl je polsen op de polssteun rusten. En ze gloeien rood op in het donker, want het toetsenbord is verlicht. Behalve in-game hoef je je in de werkelijkheid geen zorgen te maken als je per ongeluk je Mountain Dew over je toetsenbord morst: daar is hij namelijk tegen bestand. Ook tegen stof trouwens.

Een headset

Als gamer is een goede headset onmisbaar. Je wil namelijk volledig opgaan in je game én je tegenstander om het hoekje horen komen. Daarom wil je een echte gaming headset. Ook een heldere microfoon is handig. Hiermee communiceer je duidelijk met je teamgenoten in een online multiplayer game.

De beste gaming headset tussen 51 en 120 euro

pc (7.1), Consoles en mobiel (stereo) | 7.1 surround sound | Bedraad
129,-
tijdelijk uitverkocht

De SteelSeries Arctis 5 is een gaming headset bij uitstek. Waarom? Vanwege de 7.1 Surround Sound. Je hoort iedereen om je heen in-game met deze headset op je hoofd. Last van de microfoon heb je ook niet, want die `schuif je in als je hem niet gebruikt. De kers op de taart is de RGB verlichting. En hij is nog draadloos ook.

Giovanni
Artikel van:
Giovanni Gamingspecialist

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 9.062 beoordelingen