The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Bas

De beste Nintendo Switch gaming setup voor multiplayer games

De Nintendo is niet alleen bedoeld om altijd en overal te gamen, maar ook om dat samen te doen. Of je nou samen op de bank zit of dat je het via internet tegen elkaar opneemt, op deze pagina lees je hoe je de beste multiplayer setup voor de Nintendo Switch samenstelt.

De console

De Nintendo Switch was al een innovatieve console, met zijn uitgebreide inzetbaarheid. Maar met de Nintendo Switch heb je ook eigenlijk de eerste handheld, mobiele console waarmee je ook écht altijd en overal volwaardig lokaal en online games beschikt. Zolang je maar een internetverbinding hebt, in principe. Laat ik je dan ook even uitleggen hoe je het meeste haalt uit de online ervaring van de Nintendo Switch.

De Nintendo Switch

Met zijn 2 joy con controllers (en maximaal 4 controllers in totaal) speel je eenvoudig lokaal samen op dezelfde console. Maar als jouw vrienden niet kunnen, of simpelweg geen uitdaging meer bieden, zoek je het gewoon hoger op: in de grote cloud die het internet heet. Deze 2019 upgrade beschikt bovendien over een verbeterde batterijduur waardoor je langer op een acculading speelt.

Pro controller

Als je online de strijd aan gaat in games als Super Smash Bros Ultimate, Splatoon 2 of Mario Kart, dan speel je niet met een enkele kleine joy con in je verkrampte handen. Om online een beetje mee te doen heb je een controller nodig die lekker in de hand ligt, zodat je ontspannen en voor langere tijd zonder last van je handen doorspeelt.

De beste controller voor multiplayer games op de Nintendo Switch

Voor spelers die graag online spelen en daarbij ook nog games waar skill best wel van belang is (lees Mario Kart of Super Smash Bros Ultimate) is er de Pro Controller. Ondanks het feit dat de joy con controllers een technisch meesterwerkje zijn, is de Pro voor mij bijvoorbeeld volwaardiger en fijner vanwege mijn grotere handen, langere speelsessies en voorliefde voor games met een hogere skillcap. En het doorzichtige ontwerp is ook nog eens super vet.

Gaming Headsets

Online gamen is op de Switch een beetje een vreemde eend in de bijt. Niet alle games hebben ingebouwde voice chat, dus dat maakt online samen spelen soms vrij lastig. Een goeie gaming headset bij je Switch maakt het spelen van je games een stuk aangenamer, maar je wil natuurlijk zowel je game als je chat horen.

De beste gaming headset voor online chatten met de Nintendo Switch

De Steelseries Arctis 3 is een draadloze headset, speciaal gericht op de Switch. Hoe? Nou, de Arctis 3 kan zowel bedraad als draadloos aangesloten worden. Zo luister je via de kabel naar het geluid van je game, terwijl je via bluetooth verbinding maakt met je smartphone om via de Nintendo Switch Online of de mobiele Discord app om met je vrienden en/of team te communiceren.

Opslagruimte

De Switch heeft bij aanschaf wel intern geheugen, maar deze is natuurlijk zo vol als jij je games digitaal binnenhengelt. Gelukkig is er ruimte voor een SD kaart waarmee je de opslagcapaciteit flink uitbreidt.

De beste SD kaart voor al je multiplayer games

Opslagcapaciteit: 64 GB | Type geheugenkaart: Micro SD | Leessnelheid: 100 MB/s | SD-uitvoering: MicroSDXC
29,99
niet meer leverbaar

Deze Micro SD kaart is niet heel spannend, behalve het feit dat je binnen een paar seconden de opslag van je Nintendo Switch uitbeidt. Met 64 Gb aan extra opslag ruimte heb je dus genoeg opslag om een game als Super Smash Bros Ultimate (16 gb) 4x te installeren.

Televisie

Onderweg of vanuit bed is het kleinere scherm van de Switch ideaal om even snel een spel te spelen. Maar als er in Super Smash Bros 8 spelers over het scherm rennen, vliegen en rollen, sluit je de Switch toch liever op je tv aan. Daarnaast zijn competitieve games als Smash Ultimate een stuk sneller geworden, dus het is van groot belang dat je de moves van je tegenstanders duidelijk aan ziet komen.

De beste tv voor online gaming op de Nintendo Switch

Sluit je de Nintendo Switch aan op het dockign station, dan komt je game in beeld op deze grotere 32 inch tv van Philips. Zo zie je die Final Smash toch op tijd aankomen en raak je jouw fighter niet kwijt in een chaotische online multiplayer battle. De tv heeft een Full HD, waardoor jouw Switch games op hoge kwaliteit in beeld komen. Toch een stuk scherper dan de 720p van het scherm van de Switch zelf.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen