The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Wat kan ik allemaal met de Philips Hue app?

De Philips Hue app is het hart van je Hue systeem. Je zet de Hue smart lampen aan en uit via deze app. Daarnaast kies je kleuren en stel je de juiste sfeer in. Ook automatiseer je jouw huis en koppel je Hue slimme lampen aan je tv met je telefoon. In dit artikel leg ik uit wat je allemaal met de app kunt.

Wat kun je met de Philips Hue app?

De Philips Hue app heeft verschillende mogelijkheden. In dit artikel leggen we uit wat je met deze app doet.

  • Je lampen bedienen met de telefoon
  • De lichtkleur aanpassen
  • Het licht aanpassen op je activiteit
  • Routines instellen
  • Smart lampen bedienen met je stem

Bedien je lampen met de telefoon

Bedien je lampen met de telefoon

Met de app van Philips Hue gebruik je als afstandsbediening voor je lampen. Zo bedien je al je smart lampen van Philips via de telefoon. Je zet de verlichting aan of uit zonder van de bank op te staan. Ook zet je het licht op de bovenverdieping alvast aan als je nog beneden bent. Daarnaast dim je het licht en stem je de lampen op elkaar af.

Pas de lichtkleur aan

Pas de lichtkleur aan

Heb je Philips Hue White & Colour lampen, dan stel je precies de kleur van het licht in. Via de app kies je namelijk jouw favoriete kleur. Er is keuze uit 16 miljoen kleuren. Zo kies je altijd de kleur die het meest bij je kamer past. Met de app gebruik je daarnaast een foto als basis voor je kleur. Gebruik bijvoorbeeld een vakantiefoto om je kamer te transformeren tot tropisch eiland. Hue neemt het kleurenpalet van de foto over.

Stem het licht af op je activiteit

Sfeer

Behalve een kleur, kies je in de Hue app ook altijd de juiste sfeer. Dat doe je met een van de ingebouwde lichtrecepten. Hiermee kies je een tint wit licht die bij je activiteit past. Kies bijvoorbeeld zacht licht om je te ontspannend. En ga voor fel wit licht om je te concentreren of om te staan. Je past de recepten per kamer aan. Zo heb je altijd het juiste licht in huis.

Stel routines in

Stel routines in

Met Philips Hue Routines automatiseer je de verlichting in je huis. Laat de lampen bijvoorbeeld vanzelf inschakelen bij zonsondergang. Of sta op met wit licht dat steeds feller wordt. Routines stel je vooraf in via de app. Je kiest een tijd of actie en koppelt daaraan een soort licht. Daarna maak je je niet meer druk over de verlichting. Die gaat automatisch aan en uit op de gewenste instelling.

Bedien de lampen met je stem

Stembediening

Met spraakbediening zet je jouw lampen aan, uit en op een andere instelling. Doordat je simpelweg een opdracht geeft, hoe je niet op zoek in de app. De Philips Hue app werkt standaard samen met Siri. Je koppelt Philips Hue ook aan andere spraakassistenten, zoals Google Assistant en Amazon Alexa. Op die manier heb je de Hue app niet eens meer nodig om het licht te regelen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen