The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Wat bepaalt de prestatie van een luchtreiniger?

De prestaties van een luchtreiniger zijn afhankelijk van een aantal punten: de reinigingstechniek, kwaliteit van de filters en de Clean Air Delivery rate. Om de luchtreinigers op een eerlijke manier te vergelijken, zijn alle luchtreinigers uit ons assortiment getest op hun prestatie. In dit artikel leggen we je uit hoe we dit getest hebben en waarom deze informatie relevant is voor jou.

Clean Air Delivery Rate (CADR)

De Clean Air Delivery Rate, afgekort CADR, geeft aan hoeveel kubieke meter de luchtreiniger per uur zuivert. Hierbij moet hij alle deeltjes uit de lucht zuiveren. De kwaliteit van de filters en de kracht van de luchtreiniger hebben invloed op de CADR-waarde. Om deze waarde te meten zijn alle luchtreinigers uit ons assortiment, onder dezelfde omstandigheden, in een laboratorium getest. Hierdoor is het mogelijk om alle luchtreinigers op een eerlijke manier te vergelijken.

Hoe is het oppervlakte berekend?

Op basis van de gegevens uit de labtest hebben wij het maximaal te reinigen oppervlakte berekend. Hierbij zijn wij uitgegaan van een plafondhoogte van 2,5 meter. Met het berekenen van het oppervlakte hebben we rekening gehouden met verschillende gebruikssituaties. Heb je bijvoorbeeld last van hooikoorts? Dan heb je een luchtreiniger met meer kracht nodig dan iemand die alleen geurtjes van het koken wil verminderen. Daarom hebben we onderscheid gemaakt tussen basisreiniging, reiniging bij allergie en reiniging bij astma.

Basisreiniging

Ionisator luchtreiniger

Onder basisreiniging valt het reinigen van stof en nare geurtjes uit de lucht, zonder dat je klachten van bijvoorbeeld een allergie wil verminderen. Deze luchtreinigers zuiveren alle lucht in de ruimte minimaal 2 keer per uur. Om de lucht te reinigen gebruiken deze luchtreinigers filters, ionisatie of een combinatie van beide.

Reiniging bij allergie

Luchtreiniger met filters woonkamer

Als je last hebt van een allergie als hooikoorts of huisstofmijt, helpt een luchtreiniger bij het verminderen van klachten. Deze luchtzuiveraars verversen alle lucht in de ruimte minimaal 3,5 keer per uur. Om de lucht te reinigen, maken deze luchtreinigers gebruik van filters of van filters en ionisatie. De luchtreiniger zal de klachten niet verhelpen, maar maakt de leefomgeving wel aangenamer voor iemand met allergische klachten.

Reiniging bij astma

Krachtige luchtreiniger

Om klachten bij astma te verlichten, moet de luchtreiniger alle lucht in de ruimte 5 keer per uur verversen. Om de lucht in de ruimte te zuiveren, maken deze luchtreinigers gebruik van filters. Hierbij hebben ze minimaal een HEPA en een koolstoffilter, zodat ze stofdeeltjes, pollen, bacteriën en nare luchtjes uit de lucht halen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.030 beoordelingen