The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

Goedkope wasmachine: hier moet je op letten

Wil je een goedkope wasmachine kopen? In dit artikel lees je wat je kan verwachten van een goedkope wasmachine. Zo beschikt een wasmachine die goedkoop is altijd over startuitstel. Handig, zo bepaal je zelf wanneer het programma start. Wil je wat extra's als je een goedkope wasmachine gaat kopen? Let er dan op dat deze een koolborstelloze motor heeft, waardoor de wasautomaat langer meegaat.

Goedkope wasmachine tot € 400,-

Wasmachine tot 400 euro

Wil je één van de goedkoopste wasmachines, kies dan een model tot € 400,-. Houd er rekening mee dat deze wasautomaat meer lawaai maakt en minder energiezuinig is. Een goedkope wasmachine binnen deze prijsklasse gaat bovendien minder lang mee door de basis- of middenklasse bouwkwaliteit. Handig is wel dat alle modellen startuitstel hebben. Hiermee stel je zelf in wanneer het wasprogramma begint. Ook zie je via het display hoelang elk programma nog duurt.

Wat je kan verwachten:

 • Basis- of middenklasse bouwkwaliteit
 • Meer geluid tijdens het centrifugeren
 • Meestal niet energiezuinig
 • Startuitstel: bepaal zelf wanneer je wast

Wasmachines van € 400,- tot € 500,-

Wasmachine 400 tot 500 euro

De meeste goedkope wasmachines van € 400,- tot € 500,- hebben een koolborstelloze motor. Hiermee slijt de motor minder snel en is de wasmachine energiezuiniger. Binnen deze prijscategorie vind je dan ook meer zuinige wasmachines. Dit komt niet alleen door de koolborstelloze motor, maar ook door de beladingssensor. Deze sensor past het programma aan op de hoeveelheid wasgoed. Zo bespaar je water en energie wanneer je een kleinere was hebt.

Wat je kan verwachten:

 • Meestal een koolborstelloze motor
 • Meer energiezuinige wasmachines
 • Vaak een beladingssensor
 • Gemiddeld bouwkwaliteit middenklasse

Wasmachines van € 500,- tot € 600,-

Wasmachines 500 tot 600 euro

Zoek je een goedkope wasmachine met bouwkwaliteit middenklasse of zelfs topklasse? Neem dan een wasmachine van € 500,- tot € 600,-. De meeste modellen hebben een zelfreinigende wasmiddellade, waardoor het zeepbakje automatisch schoonspoelt. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat zeepresten ophopen en je wasgoed vettig aanvoelt. Ook is een koolborstelloze motor standaard aanwezig bij voorladers en heb je geen last van lawaai. Door de meervoudige waterbeveiliging heb je bovendien minder kans op lekkage.

Wat je kan verwachten:

 • Koolborstelloze motor bij alle voorladers
 • Meestal een zelfreinigende wasmiddellade
 • Bouwkwaliteit midden- of topklasse
 • Meervoudige waterbeveiliging

Tweedekans wasmachines

Wasmachine

Met een tweedekans wasmachine koop je een goedkope wasautomaat die is teruggestuurd of omgeruild. Dit zijn wasmachines die nog in goede staat zijn, maar een beschadiging hebben. Dit varieert van lichte gebruikssporen tot zichtbare beschadigingen. Hierdoor krijg je een korting. Op de productpagina's van onze tweedekans wasmachines zie je in welke staat ze verkeren.

Twijfel je nog?

Ben je op zoek naar een wasmachine met de nieuwste technologieën? Dan is een goedkope wasmachine waarschijnlijk niet de wasmachine die aan jouw eisen voldoet. Of misschien twijfel je nog en wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Kijk dan welke wasmachines er nog meer zijn.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen