The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Wat is IFTTT en wat kan je ermee?

IFTTT is een afkorting van If This Then That. Met deze online dienst koppel je smart home apparaten aan elkaar. Zo automatiseer je jouw huis. In dit artikel leg ik je uit wat IFTTT is en wat je ermee doet.

Wat is IFTTT?

Wat is IFTTT

IFTTT staat voor If This Then That, oftewel 'Als Dit, Dan Dat' in het Nederlands. Deze app stel je zo in dat een bepaalde handeling een andere actie tot gevolg heeft. Bijvoorbeeld 'Als ik mijn smart lampen aanzet, dan moet de thermostaat op 20 graden'. Zo koppel je smart home apparaten en automatiseer je jouw huis. Zelfs als de verschillende slimme apparaten in je huis niet direct samenwerken. De enige voorwaarde is dat ze IFTTT ondersteunen.

Hoe gebruik je IFTTT?

Hoe werkt IFTTT?

Je gebruikt IFTTT met de app van deze webdienst. Hieraan koppel je alle geschikte smart home apparaten. Verbind bijvoorbeeld je smart lampen, slimme thermostaat en ip-camera. Zijn alle geschikte apparaten verbonden? Dan maak je een 'applet' aan. Dit is het commando dat verschillende acties aan elkaar verbindt. Doordat de app overzichtelijk is weergegeven, voeg je eenvoudig acties toe. Kies er bijvoorbeeld voor om de lichten in te schakelen als je ip-camera beweging spot.

Hoe stel je IFTTT in?

Hoe stel ik IFTTT in?

Download de app van IFTTT in de app store van je telefoon of tablet en meld je aan. Hierna ga je in de app naar 'My Applets'. Daar voeg je eenvoudig nieuwe commando's toe. Zoek het apparaat dat je wilt toevoegen. Zo zie je welke voorgeprogrammeerde acties er zijn. Voor bijvoorbeeld Hue zijn dit er al tientallen. Heb je een geschikte actie gevonden? Dan voeg je die toe. IFTTT vraagt eenmalig toestemming om te verbinden met je slimme apparaat.

Zelf applets maken

IFTTT applets

Vind je in de vooraf ingestelde applets niet wat je zoekt? Dan maak je eenvoudig zelf een commando aan. Klik hiervoor op 'New Applet' in het menu 'My Applets'. De IFTTT app leidt je eenvoudig door de keuzes heen. Afhankelijk van de gekoppelde apparaten, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo laat je bijvoorbeeld je smart lampen knipperen als je slimme wasmachine klaar is. Of schakel je robotstofzuiger in, zodra je de deur uitloopt.

Breid IFTTT uit met andere apps

IFTTT apps

Je koppelt met IFTTT niet alleen slimme apparaten aan elkaar. Je combineert deze ook met verschillende internetdiensten. Koppel je smart lampen bijvoorbeeld met een weerdienst. Zo laat je jouw lampen inschakelen als het buiten donker is. Niet alleen door zonsondergang, maar ook vanwege een regenbui. Wil je opzoeken hoe warm het op ieder moment is geweest in je woonkamer? Koppel dan een spreadsheet. Zo voeg je iedere keer dat de thermostaat verzet wordt de temperatuur en tijd toe.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen