The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Welke smart home platformen zijn er?

Om je slimme huis aan te sturen gebruik je een smart home platform. Bekende platformen zijn Google Assistent en Amazon Alexa. Deze worden het vaakst gebruikt, maar er zijn nog meer systemen om je slimme huis mee aan te sturen. In dit artikel vertellen we je welke smart home platformen er allemaal zijn.

Amazon Alexa en Google Assistent

Amazon Alexa

Alexa is het spraakbesturingssysteem dat in een Amazon Alexa device zit. Voorbeelden van Alexa devices zijn: Amazon Echo, Amazon Echo Dot, Amazon Echo Show en Amazon Echo Spot. Met Alexa stuur je zeer veel slimme apparatuur aan. Dit assortiment breidt zich continu uit. Momenteel zijn er namelijk al zo'n 60.000 smart producten compatibel met Amazon Alexa.

Google Assistent

De Google Assistent zit in verschillende apparaten, zoals je telefoon, tablet of smartwatch. Bovendien stuur je met een smart home hub als de Google Home of Google Nest Hub je hele huis aan. Google Assistent is op dit moment compatibel met ruim 30.000 smart producten, van meer dan 3500 verschillende merken. Dit aantal neemt in snel tempo toe.

Works with Apple HomeKit

Ben je in bezit van een iPhone, iPad of Apple Watch, dan is het HomeKit platform van Apple handig voor het aan elkaar koppelen van verschillende domotica merken. Wanneer een slimme stekker of ander domotica product werkt met HomeKit, dan is het mogelijk deze producten aan elkaar te koppelen.

IFTTT

IFTTT staat voor If This, Then That. Met dit principe is het mogelijk om heel eenvoudig domotica apparaten aan elkaar te koppelen en een ketting aan reacties te veroorzaken.

Een voorbeeld van een IFTTT recept: Als je Nest thermostaat op de status Afwezig staat, schakelen je Philips Hue lampen zichzelf automatisch uit.

Samsung SmartThings

Alle producten die compatibel zijn met Samsung SmartTings bestuur je via de Samsung SmartThings app. De SmartThings app integreert alle individuele apps van al je slimme producten in huis die compatibel zijn met dit platform. Hierdoor heb je nog maar 1 app nodig om al je slimme producten in huis aan te sturen. Ook heeft SmartThings Google Assistant en Amazon Alexa integraties. Hiermee stuur je alles eenvoudig aan via je stem.

Homey

Personaliseer je woning met Homey. Koppel geschikte, slimme producten aan de Homey en bedien alles via de Homey-app. Het verschil met de andere platformen is dat Homey zelf ook een product is. Je hebt de Athom Homey nodig om vervolgens met de app verder aan de slag te gaan en alle slimme producten te koppelen.

Works with Nest

Ben je in bezit van een Nest thermostaat, Nest cam of Nest rookmelder, dan zijn deze producten goed te combineren met domotica producten van andere fabrikanten. Bij het domotica product (bijvoorbeeld een slimme stekker) moet vermeld staan dat het werkt met Nest.

Mascha
Artikel van:
Mascha Smart home specialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.687 beoordelingen