The website is in Dutch. Would you rather see it in English?Geschreven door Jesper

Wat is Samsung Knox en wat kan ik ermee?

Bij steeds meer bedrijven is het volkomen normaal dat medewerkers hun eigen smartphone, tablet of laptop meenemen om mee te werken. Voor de werkgever is het wel belangrijk dat zakelijke gegevens ook op die apparaten veilig zijn. Samsung Knox regelt dit voor je. Maar wat is Samsung Knox precies en wat kun je er allemaal mee? Dat leg ik in dit artikel uit.

Wat is Samsung Knox?

Wat is Samsung Knox

Met Samsung Knox beveilig en beheer je de zakelijke gegevens op de smartphones en tablets van jouw werknemers. Zo blijft vertrouwelijke bedrijfsinformatie gewoon binnenskamers. Samsung Knox bestaat uit 4 betaalde licenties: Knox Configure, Knox Manage, Samsung Knox E-FOTA en Knox Platform for Enterprise. Een vijfde gratis licentie is Mobile Enrollment, waarmee je de betaalde licenties over een aantal apparaten uitrolt. Gebruik je al een Mobile Device Management systeem binnen je bedrijf? Dan breid je het met de Knox oplossingen eenvoudig uit.

Hoe bestel ik Samsung Knox?

Samsung Knox bestellen

Je bestelt Samsung Knox bij onze zakelijke afdeling. Coolblue Zakelijk staat van maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 17.30 voor je klaar. Samsung Knox bestellen is zowel telefonisch als per e-mail mogelijk.

  • Telefoon: 010 79 88 969
  • E-mail: zakelijk@coolblue.nl

Samsung Knox Manage

Samsung Knox Manage

Knox Manage is een multiplatform beheeroplossing waarmee je zowel Android als niet-Android apparaten beheert. Met deze licentie kan de IT beheerder smartphones of tablets op afstand resetten en vergrendelen. Met Knox manage heb je controle over de digitale werkomgeving. Laat je werknemers bijvoorbeeld een verplichte versleuteling op het toestel instellen, zodat je zeker weet dat je bedrijfsdata beschermd zijn. Wanneer iemand probeert de telefoon binnen te dringen, sluit de Samsung Knox omgeving zichzelf af.

Samsung Knox Configure

Samsung knox configure

Naast dat je bedrijfstoestellen beveiligt, zorg je er ook voor dat alle telefoons er qua software hetzelfde uitzien. Met Knox Configure bepaal jij als werkgever hoe het startscherm eruitziet, welke verbindingsmogelijkheden voor internet er zijn en welke ringtone de telefoon heeft. Omdat alles op elkaar lijkt, is het voor werknemers gemakkelijk om te wisselen van telefoon. In samenwerking met de gratis Knox Mobile Enrollment verloopt de uitrol van Knox op meerdere toestellen vlot.

Samsung Knox Platform for Enterprise

Samsung knox enterprise

Bij Knox Platform for Enterprise zijn zakelijk en privé gescheiden op een apparaat. Het voordeel hiervan is dat zakelijke en privé apps geen data kunnen uitwisselen. Je werknemer gebruikt zijn telefoon dus voor verschillende doeleinden zonder dat bedrijfsdata in gevaar komt. Wil je een zakelijke app gebruiken? Dan log je in met bijvoorbeeld een pincode of vingerafdrukscanner. Zo zitten zakelijke gegevens veilig achter slot en grendel als de telefoon wordt gestolen.

Samsung Knox E-FOTA

Samsung Knox e fota

FOTA staat voor Firmware-Over-The-Air. Samsung Knox E-FOTA helpt je met het probleemloos installeren van software updates en veiligheidsupdates. Met Knox E-FOTA test de IT-beheerder eerst of de interne apps nog compatibel zijn na het uitvoeren van de update. Zo voorkom je dat het complete personeel met niet-werkende apps komt te zitten. Als alles getest is, is het mogelijk de updates naar alle medewerkers te pushen, zodat de update voor een bepaalde datum geïnstalleerd is. Zo zijn je telefoons altijd up-to-date en het bedrijf is zo goed mogelijk beveiligd.

Samsung Knox Mobile Enrollment

Samsung Knox Mobile Enrollment

Knox Mobile Enrollment is een kosteloze dienst waarmee de IT beheerder van je bedrijf een betaalde Knox licentie over een aantal toestellen uitrolt. Ook rol je via Mobile Enrollment andere beheersystemen zoals Airwatch of Mobileiron uit. De Samsung Knox licentie wordt op basis van IMEI nummers aan de nieuwe toestellen toegevoegd. Als je werknemer een nieuwe telefoon activeert en verbindt met wifi wordt licentie automatisch geïnstalleerd. Je bespaart tijd doordat de IT beheerder dit niet meer handmatig hoeft te doen.

Samsung Galaxy A50 Enterprise Editie

  • 128 GB opslagcapaciteit
  • 6,4 inch Full HD scherm
  • Android 9.0 Pie
319,-
op voorraad
  • Krijg standaard Samsung Knox en E-FOTA meegeleverd
  • Ontvang tot en met augustus 2022 maandelijks veiligheids- en firmware-updates.
  • De grote 4000 mAh batterij gaat gemakkelijk een hele dag mee.
  • Deze smartphone is niet waterdicht, zoals de toestellen uit de Samsung S-lijn.
Jesper
Artikel van:
Jesper Telefoonspecialist

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 6.908 beoordelingen