The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Thomas

Wat is Mobile Device Management?

Mobile Device Management (MDM) is zakelijke software waarmee je alle mobiele apparaten binnen jouw organisatie centraal beheert. Je voorkomt problemen met het uitrollen en innemen van smartphones en tablets en je helpt je medewerkers op afstand. Bovendien houd je alle apparaten zo veilig mogelijk. In dit artikel vertellen we je meer over MDM.

Wat is MDM?

Wat is MDM?

Mobile Device Management (MDM) is software waarmee je mobiele apparaten binnen jouw bedrijf installeert, beheert en beveiligt. Overweeg een MDM systeem als er meer dan 10 personen binnen jouw organisatie smartphones of tablets van de zaak hebben. Het kost namelijk veel tijd en daarmee ook geld om zo'n groot aantal apparaten handmatig te onderhouden. Mobile Device Management komt van pas in 3 fases, die we verderop in dit artikel aan je uitleggen:

  • Configuratie: het installeren en uitgeven van apparaten
  • Beheer: dezelfde instellingen en apps voor elke medewerker
  • Beveiliging: elk apparaat zo veilig mogelijk

Configuratie

Voordelen MDM configuratie

Het één voor één handmatig instellen en uitgeven van nieuwe smartphones kost veel tijd. Met een MDM systeem stel je alle nieuwe apparaten snel en gelijktijdig naar wens in. Bovendien voorkom je problemen met vergeten wachtwoorden. Misschien komt het je bekend voor: een medewerker verlaat het bedrijf, je wil zijn of haar smartphone hergebruiken, maar er staat nog een wachtwoord op. Omdat je niet meer in het toestel komt, kan je het toestel afschrijven. Wanneer je apparaten configureert met MDM voorkom je dit soort verrassingen.

Beheer

Heb ik MDM nodig beheer

Zonder MDM hebben alle medewerkers de mogelijkheid om allerlei instellingen aan te passen. Als bepaalde apps of functies daardoor niet meer werken, is dat niet handig. Vaak weten medewerkers niet meer wat de originele instellingen waren. Het gevolg? De servicedesk van je bedrijf is veel tijd kwijt aan het terugzetten van instellingen. Zonde, want zo blijft er minder tijd over voor langetermijnprojecten. Met MDM voorkom je dat medewerkers zelf aan apparaten sleutelen. Verder installeer je nodige apps op afstand. Zo ziet elk apparaat er voor elke medewerker met een bepaalde functie hetzelfde uit.

Beveiliging

MDM bestellen

Natuurlijk houd je gevoelige informatie het liefst binnen de digitale muren van je bedrijf. Met MDM houd je alle apparaten zo veilig mogelijk. Je stelt bijvoorbeeld in dat medewerkers niet zomaar alle apps en (onveilige) bestanden kunnen downloaden. Verder push je alle updates, zodat alle beveiligingsgaten snel zijn gedicht. Bovendien creëer je aparte omgevingen voor werk en privé. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat back-ups van bedrijfsgegevens op de privé cloud van een medewerker belanden en andersom.

MDM systemen

MDM systemen

Bij Coolblue bieden we verschillende MDM opties aan. Voor Apple iPhone en iPad kies je voor Jamf. Werkt jouw organisatie met Android smartphones en tablets? Kies dan voor Samsung Knox. Heb je al een MDM systeem, maar ben je op zoek naar software voor het uitrollen van nieuwe apparaten? Ga dan voor een Enrollment oplossing. Kies voor Apple Business Manager voor Apple toestellen en voor Android Zero Touch bij Android apparaten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen