The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eva

Wat is OTG en wat kun je ermee?

Tegenwoordig beschikken veel smartphones en tablets over een USB OTG functie. OTG zorgt ervoor dat je andere apparaten op jouw smartphone of tablet aan kunt sluiten, zoals een muis of toetsenbord. Benieuwd naar hoe dit werkt, of het op jouw telefoon werkt en wat je er precies aan hebt? Lees dan snel verder.

Wat is OTG?

Wat is OTG

USB OTG staat voor USB on the go. Met een USB OTG kabel verbind je je smartphone of tablet met andere apparaten. Deze kabel heeft aan de ene kant de aansluiting van je telefoon, en aan de andere kant een USB A aansluiting. Als je een gewone USB kabel gebruikt om je telefoon met een computer te verbinden, is je telefoon het opslagapparaat en je computer het hoofdapparaat. Met een OTG kabel wordt je smartphone het hoofdapparaat.

OTG, wat kun je ermee?

Wat kan je met OTG

Via een USB OTG kabel kun je bijvoorbeeld een USB stick, muis, toetsenbord, harde schijf, webcam, of andere smartphone op je telefoon of tablet aansluiten. Dit is handig als je een verslag op je tablet wilt schrijven met een toetsenbord, of als je apps van de ene smartphone naar de andere over wilt zetten. Er bestaan ook OTG hubs, waarmee je meerdere apparaten op je toestel aansluit. Zo maak je bijvoorbeeld gebruik van een toetsenbord én muis voor je tablet.

Werkt OTG op alle telefoons?

OTG

Wanneer je gebruik wil maken van OTG, is het belangrijk om even te controleren of je smartphone of tablet deze functie ondersteunt. De meeste nieuwe telefoons en tablets ondersteunen automatisch de on the go functie. Sommige smartphones, zoals oudere Samsung modellen en bepaalde Nexus toestellen, hebben een app nodig om USB OTG te laten werken. Download gratis de 'USB OTG checker' op je apparaat om te controleren of jouw toestel de OTG functie heeft.

Conclusie

Normaal gesproken sluit je je telefoon als apparaat op een computer aan. Via USB OTG sluit je ook andere apparaten op jouw smartphone of tablet aan. Zo kun je onder andere eenvoudig data overzetten en een toetsenbord gebruiken. USB on the go is een handige functie waar veel smartphones en tablets over beschikken, maar wees niet getreurd als jouw apparaat de functie niet ondersteunt. De handigheidjes waarvan je met OTG gebruik maakt, zijn niet onmisbaar.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 9.041 beoordelingen