The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Thomas

Welke smartphones zijn geschikt voor kinderen?

Een smartphone is een handig hulpmiddel voor jou als ouder om in contact te blijven met je kinderen. Het is prettig om te weten dat je kind jou altijd kan bellen als er iets is en andersom. In dit artikel geven we je een aantal tips voor je keuze van de eerste smartphone van je kind.

Een smartphone voor kinderen kiezen

Smartphone kind kiezen

Je hebt besloten dat je kind toe is aan zijn of haar eerste mobiele telefoon. In principe kan je met elke smartphone bellen en WhatsAppen, dus waar let je op? Vraag jezelf het volgende af:

  • Heeft het toestel een handzaam formaat?
  • Hoeveel wil je aan de smartphone uitgeven?
  • Kan de telefoon tegen een stootje?

Formaat

Formaat kindersmartphone

Een kinderhand is snel gevuld. Een grote telefoon is lastig te bedienen door een kind. Let daarom goed op het formaat bij het uitkiezen van de smartphone. Wij raden een smartphone met een schermdiagonaal tot 6,2 inch aan. Deze toestellen hebben een scherm dat groot genoeg is om spelletjes te spelen of een filmpje te kijken en zijn nog gemakkelijk te bedienen door kinderen.

Prijs

Prijs kindersmartphone

De eerste smartphone voor je kind hoeft niet gelijk de duurste te zijn. Zo zijn bellen, sms'en, internetten en whatsappen tegenwoordig mogelijk op elke smartphone. Daarnaast zijn bijna alle telefoons voorzien van een camera en is er vaak ook genoeg opslagcapaciteit om een paar spelletjes te downloaden. Ons advies is dan ook om niet meer dan € 300,- uit te geven voor het toestel. Wil je kind hd films kijken of 3D spelletjes spelen op het toestel? Dan heb je een beter scherm, een ruimer werkgeheugen en een grotere opslagcapaciteit nodig. Hier betaal je natuurlijk ook meer voor.

Bescherming

Bescherming kinder smartphone

De meeste kinderen gaan iets minder voorzichtig met hun spullen om dan volwassenen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vooral tijdens het spelen. Daarom is het handig als het toestel tegen een stootje kan. Voor extra bescherming raden wij een screenprotector en een telefoonhoesje aan. Een screenprotector voorkomt beschadigingen op het scherm, bijvoorbeeld wanneer je de telefoon in dezelfde broekzak als je fietssleutel stopt. Met een telefoonhoesje is een smartphone beter bestand tegen een val of andere ongelukjes.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen