The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Amber

Welke smartphones zijn geschikt voor kinderen?

Een smartphone is een handig hulpmiddel voor jou als ouder om in contact te blijven met je kinderen. Het is prettig om te weten dat je kind jou altijd kan bellen als er iets is en andersom. In dit artikel geven we je een aantal tips voor je keuze van de eerste smartphone van je kind.

1. De prijs

Prijs kindersmartphone

De eerste smartphone voor je kind hoeft niet gelijk de duurste te zijn. Zo zijn bellen, sms'en, internetten en WhatsAppen tegenwoordig mogelijk op elke smartphone. Daarnaast zijn bijna alle telefoons voorzien van een camera en is er vaak ook genoeg opslagcapaciteit om een paar spelletjes te downloaden. Ons advies is dan ook om niet meer dan € 300,- uit te geven voor het toestel. Wil je kind HD films kijken, foto's bewerken of 3D games downloaden op het toestel? Dan heb je een betere camera, sneller werkgeheugen en een grotere opslagcapaciteit nodig. Hier betaal je natuurlijk ook meer voor. Bedenk dus van tevoren hoeveel je maximaal wilt uitgeven voor de telefoon en over welke functies hij moet beschikken.

2. De behuizing en het formaat

Behuizing en formaat kindersmartphone

De meeste kinderen gaan iets minder voorzichtig met hun spullen om dan volwassenen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en vooral tijdens het spelen. Daarom is het handig als het toestel tegen een stootje kan. Kijk bij het uitzoeken van een telefoon naar het materiaal van de behuizing. Een aluminium of metalen behuizing is beter bestand tegen val-, kras- en stootschade dan een glazen of kunststof behuizing. Toch raden we voor extra bescherming ook bij een stevige behuizing een hoesje en een screenprotector aan. Let daarnaast op het formaat van de smartphone die je uitkiest. Sommige telefoons zijn groot en hebben een flink scherm, waardoor ze moeilijker te bedienen zijn voor je kind.

Ons advies

Op basis van de prijs, de behuizing en het formaat van het beeldscherm hebben we een selectie gemaakt van smartphones die wij geschikt voor kinderen vinden. Met een toestel onder de € 300,- maak je heldere selfies en foto's en is er genoeg opslagcapaciteit voor een aantal apps. Daarnaast denken we dat het belangrijk is dat de smartphone van je kind tegen een stootje kan. Daarom hebben we telefoons met een metalen behuizing geselecteerd. Als laatste denken wij dat het beeldscherm maximaal 5 inch moet zijn, zodat kinderen het gemakkelijk kunnen bedienen.

Amber
Artikel van:
Amber Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.034 beoordelingen