The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Laurence

Hoe kom je aan 4K beelden?

De meeste televisies van dit moment zijn 4K televisies. Daarmee bekijk je scherpe en gedetailleerde beelden en zie je geen pixels in beeld. Als je optimaal wilt genieten van deze resolutie, heb je natuurlijk ook 4K beeldmateriaal nodig. In dit artikel lees je waar je beelden met 4K resolutie bekijkt.

Netflix

Netflix streamen in 4K

Eén van de meestgebruikte streamingdiensten is Netflix. Deze dienst heeft een groot aanbod van films en series in 4K. Dit staat in de app altijd aangegeven met het 'UHD' label. Dit staat voor Ultra HD en het betekent dat de specifieke film of serie 4K ondersteunt. Als je via Netflix content in 4K wilt kijken, heb je wel het juiste abonnement nodig. Alleen het 'Premium' abonnement van € 15,99 ondersteunt 4K. Het 'Basic' abonnement van € 7,99 en het 'Standaard' abonnement van € 11,99 bieden geen films en series met 4K resolutie.

Andere streaming apps

Streaming apps 4K content

Veel streaming apps bieden 4K films en series aan zonder extra abonnementskosten. Zo bekijk je met Amazon Prime Video, Apple TV+ en Disney+ de meeste content in 4K resolutie. Ook YouTube heeft een groot aanbod aan video's met 4K resolutie. Hier vind je meestal geen films of series, maar veel vlogs, trailers en andere kortere video's zijn beschikbaar in 4K.

Tv provider

Tv providers met 4K zenders

Sommige tv providers van kabel tv of satelliet tv bieden opties aan waarmee je zenders ontvangt in 4K. Het aanbod hiervan is helaas nog niet erg groot. Dat betekent dat je in een pakket meestal maar een paar zenders hebt die programma's in deze resolutie uitzenden. Providers met een 4K kastje zijn in Nederland Ziggo, KPN en Canal Digitaal. In België bieden providers Telenet en Proximus ook een 4K decoder aan.

Ultra HD Blu-ray

Blu-ray films

Veel nieuwe films krijgen een fysieke release op Ultra HD Blu-rays, maar ook oude films worden soms opnieuw uitgebracht in 4K op Blu-ray. Je herkent deze discs aan het UHD logo op de hoes. Houd er wel rekening mee dat je een UHD Blu-ray speler nodig hebt die deze schijven af kan spelen. Met een standaard Blu-ray speler haal je niet alles uit de optimale beeldkwaliteit van je 4K tv en Blu-ray disc.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen