The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Daan

5 tips om inbraken te voorkomen

Een veiliger huis beperkt de kans op inbraak. Er zijn verschillende slimme apparaten waarmee je jouw huis veiliger maakt. Deze inbraakpreventie producten reageren op beweging of verdachte activiteit en sturen meldingen naar jouw smartphone. Zo ben jij altijd op de hoogte en kom je direct in actie. In dit artikelen geven we 5 tips om inbraken te voorkomen met behulp van slimme apparaten.

Tip 1: ontvang meldingen via een alarmsysteem

Alarmsysteem

Met een alarmsysteem beveilig je jouw huis of kantoor. Alarmsystemen bestaan uit een bedieningspaneel, afstandsbedieningen en allerlei sensoren. Deze sensoren plaats je op de plekken die je wilt bewaken. Zo registreren deur- en raamsensoren of een deur of raam opengaat. Een bewegingssensor reageert als er iemand langsloopt. Als de sensoren gebeurtenissen vaststellen wanneer jij niet thuis bent, stuurt het alarm jou een bericht. Je bent via de meldingen van een alarmsysteem dus direct op de hoogte van verdachte situaties.

Tip 2: bewaak ruimtes met een beveiligingscamera

Beveiligingscamera

Een ip-camera filmt een ruimte binnen- of buitenshuis en stuurt de beelden via het internet naar je computer of telefoon. Veel ip-camera’s hebben een app, waarmee je live meekijkt in de ruimte die je bewaakt. Bovendien ontvang je direct een pushbericht als de camera beweging registreert. Je kijkt dan op afstand mee via jouw telefoon. Sommige ip-camera’s hebben ingebouwde speakers, om te communiceren met personen in de ruimte die je bewaakt. Zo spreek je ongenode gasten aan via de camera.

Tip 3: zie wie er aanbelt met een slimme deurbel

Slimmme deurbel

Slimme deurbellen hebben een ingebouwde camera en een smartphone app. Je ziet daardoor wie er voor de deur staat en praat via de app met je bezoeker. Bij een slimme deurbel stel je bewegingsdetectie in. Als iemand langsloopt, ben jij via de app direct op de hoogte. Wanneer een ongewenste bezoeker in de buurt van je voordeur is, kun je hierdoor direct in actie komen. Daarom zorg je met een slimme deurbel voor een extra veilige voortuin of oprit.

Tip 4: doe of je thuis bent met slimme verlichting

Slimme verlichting

Als je de lampen in huis vervangt door slimme verlichting zorg je voor gemak, maar ook voor meer veiligheid. Koppel de lampen aan een bewegingssensor om ze te laten knipperen als iemand langs de sensor loopt. Dit schrikt inbrekers af. Met de app van je slimme lampen stel je tijdschema’s in en bedien je ze op afstand. Als je het licht op bepaalde tijdstippen aanzet wanneer je niet thuis bent, zal een indringer denken dat er iemand in huis is.

Tip 5: tref extra maatregelen

Extra maatregelen

Je draagt zelf bij aan de beveiliging van je huis door bepaalde dingen te vermijden. Het is bijvoorbeeld onverstandig om sleutels aan de binnenzijde van een slot te laten of een sleutel onder de deurmat te verstoppen. Hang ook geen adreslabels aan je sleutelbos, omdat dit risico’s oplevert als je de sleutels verliest. Ben je langdurig van huis? Plaats waardevolle spullen dan uit het zicht. Probeer daarnaast te vermijden op social media te delen dat je op vakantie bent.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen