The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Hoe meld ik een extra handset aan op mijn Gigaset?

Je bent reeds in het bezit van een aantal Gigaset-toestellen, maar wil toch graag een extra handset in huis hebben. Dat is geen enkel probleem natuurlijk. Hoe je een extra handset aanmeldt op het basisstation, lees je hier.

Belangrijk vooraf

Gigaset

Niet alle Gigasets zijn met hetzelfde aantal handsets uitbreidbaar. Op sommige basisstations is het mogelijk om maximaal 4 handsets aan te melden, op andere 6. Om erachter te komen hoeveel handsets er maximaal kunnen worden aangemeld op het basisstation kijk je in de handleiding. De informatie is te vinden onder 'Meerdere handsets'.

Aanmelden extra handset

Gigaset

Het aanmelden van een extra handset moet op zowel het basisstation als op de handset. Op het basisstation moet de aanmeldprocedure gestart worden door de 'aanmeld/paging-toets' in te drukken. Waar deze toets zit verschilt per toestel. Als je een toestel hebt met een antwoordapparaat, is de aanmeldtoets te vinden bij de andere knoppen. Bij een toestel zonder antwoordapparaat is de aanmeldtoets te vinden aan de bovenkant van het basisstation. Als je twijfelt waar de knop precies zit, kijk dan even in de handleiding.

Op de handset. Op de handset moet de aanmeldprocedure ook worden gestart. Hoe dat werkt verschilt per toestel. Op wat oudere Gigasets neem je de volgende stappen: Menu> Instellingen> Handset> Handset aanmelden. Er wordt vervolgens om een pincode gevraagd. Als de pincode nooit is gewijzigd is deze standaard 0000. Als het is gelukt is er in het display `Aanmelden' te zien. Het aanmelden duurt ongeveer 1 minuut. Als de aanmelding is gelukt is er in het display `HS aangemeld' te lezen.

Let op: de aanmeldprocedure op het basisstation en op de handset moeten binnen 60 seconden beide gestart zijn. Als het langer dan 60 seconden duurt, moet de procedure opnieuw worden gestart.

Kan ik mijn Gigasets alleen uitbreiden met een andere Gigaset?

Gigaset

Zeker niet. Je kunt je Gigaset uitbreiden met andere toestellen van Gigaset, maar ook met toestellen van andere merken. Voorwaarde is wel dat het toestel GAP-compatible moet zijn. GAP staat voor General Access Profile en zorgt ervoor dat toestellen onderling kunnen 'communiceren'. Bijna alle DECT-toestellen zijn tegenwoordig GAP-compatible. Maakt het dan helemaal niet uit of je een Gigaset of een ander merk kiest? Jawel, een beetje wel. Als je je huidige set van Gigaset uitbreidt met een ander toestel van Gigaset is de kans groot dat er meer functies worden ondersteund. Denk hierbij aan onderling doorverbinden of het delen van het telefoonboek. Bij het koppelen met een ander merk heb je alleen de zekerheid dat je kunt bellen en gebeld kunt worden.

Jesper
Artikel van:
Jesper Telefoonspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 11.996 beoordelingen