The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Iris

Hoe kies je de juiste soundbar?

Wil je het geluid van je televisie verbeteren? Dan is een soundbar een goede keuze voor jou. Met een soundbar creëer je eenvoudig een beter geluid bij je favoriete films, series en sport- of tv-programma’s. Wil je jouw geluidsopstelling ooit uitbreiden naar een multiroom systeem of een thuisbioscoop? Dan is een soundbar de juiste basis om mee te beginnen. In dit artikel geven we je advies hoe je de juiste soundbar kiest.

Soundbar kiezen

Soundbar met televisie

Een soundbar kiezen is geen eenvoudige opgave. Je moet natuurlijk wel de soundbar vinden die voldoet aan jouw wensen. Vraag jezelf het volgende af:

  • Welke aansluiting zit er op je televisie?
  • Wil je de soundbar draadloos verbinden?
  • Wil je een multiroom opstelling?
  • Wat voor geluidskwaliteit verwacht je van de soundbar?

Aansluiting

Voordat je een soundbar kiest, kijk je eerst welke aansluiting er op je tv zit. Je hebt voor een soundbar een hdmi ARC aansluiting of een optische aansluiting nodig. Hoe die eruit zien, zie je op de afbeeldingen. Heb je ze allebei? Kies dan voor de hdmi aansluiting. Die geeft je de beste geluidskwaliteit. Sommige tv’s en soundbars hebben een 3.5 mm jack aansluiting. Je kan de 2 apparaten ook via die weg verbinden. Dit raden we niet aan vanwege het kwaliteitsverlies.

Draadloos verbinden

In sommige gevallen is het ook mogelijk de soundbar draadloos aan je televisie te verbinden. We raden dit niet aan, omdat er vertraging in het geluid kan optreden. Als je een soundbar en televisie van hetzelfde merk hebt, ondersteunen deze soms dezelfde technologie. In dat geval is het wel mogelijk om de tv en soundbar draadloos via bluetooth te verbinden.

Multiroom opstelling

Multiroom opstelling

Wil je door het hele huis genieten van je favoriete muziek? Kies dan voor een soundbar die je draadloos verbindt met wifi speakers door het hele huis. Zo loop je van kamer naar kamer zonder dat de muziek onderbreekt.

Geluidskwaliteit

Surround geluid

Welke geluidskwaliteit verwacht je van je soundbar? Om het optimale geluid uit je soundbar te halen raden we je aan om te kiezen voor een soundbar met surround geluid en hi-res audio. Optioneel zijn de losse subwoofer en achterspeakers. Deze gebruik je om een thuisbioscoop te creëren. Zo ervaar je namelijk diepe bassen en surround geluid.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen