The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Wat is HDMI ARC?

Wil je jouw tv via een HDMI kabel op een soundbar aansluiten, gebruik dan de HDMI ARC ingang. Dit is de enige HDMI ingang waarmee de tv signalen niet alleen ontvangt, maar ook verzendt. In dit artikel lees je wat de voordelen van HDMI ARC zijn en wat je nodig hebt voor een succesvolle verbinding.

Werking van ARC

ARC is de afkorting van Audio Return Channel. Dit is een techniek die je terugvindt op sommige HDMI aansluitingen en op bijna alle HDMI kabels. Terwijl je via een standaard HDMI verbinding alleen beeld- of geluidssignalen verstuurt, heeft een ARC verbinding een extra functie. Hiermee stuur je geluidssignalen van een tv terug naar de afspeelbron, zoals een receiver of soundbar. Je hebt dus maar 1 kabel nodig om beeld- en geluidssignalen te verzenden.

Voordelen

Voordelen van HDMI ARC

Een ARC verbinding is handig als de televisie de geluidsbron is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je via smart tv een Netflix serie bekijkt. Is je tv via een ARC verbinding aan je receiver gekoppeld, dan speel je het geluid af over de aangesloten speakers. Dit betekent dat je geen losse optische kabel nodig hebt, waardoor je meer aansluitingen overhoudt. Een ander voordeel is dat je het geluid van de speakers bedient met de afstandsbediening van de tv.

Wat heb ik nodig?

Wat heb ik nodig voor ARC

Voor een succesvolle verbinding moeten de tv, het aangesloten apparaat en de HDMI kabel over ARC beschikken. Bij de apparaten zie je eenvoudig of ze deze functie hebben. In dit geval staan de letters ARC bij de HDMI aansluitingen aangegeven. Je moet de HDMI kabel in deze specifieke ingangen pluggen. Een kabel die versie 1.4 of hoger ondersteunt is altijd uitgerust met ARC. Is je kabel voor 2009 gemaakt? Dan is de kans groot dat je een nieuwe moet kopen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen