The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Waar plaats ik de sensoren van mijn alarmsysteem?

Om optimaal gebruik te maken van je alarmsysteem is het van belang op de sensoren op de juiste plekken te bevestigen. Maar wat zijn dan de beste plekjes in huis?

Magneetcontacten

Een magneetcontact, ook wel raam-/deurcontact, laat je weten wanneer een raam of deur wordt geopend. De sensor bestaat uit 2 delen en als die delen geen verbinding meer maakt, gaat het alarm af. Plaats de sensor op de ramen en deuren waar de kans op inbraak groot is. Zorg ervoor dat de sensor bij een deur vrij hoog zit, zodat je hem er niet per ongeluk eraf schopt of je kat eraan gaat krabben.

Bewegingsmelders

Bewegingsmelder met huisdieren

Bewegingsmelders met huisdieren

Heb je een hond of kat, kies dan voor een bewegingssensor speciaal voor huisdieren. Je kan er ook voor kiezen om de sensor ondersteboven op te hangen, op ongeveer 1,20 meter hoogte. Door de bewegingsmelder ondersteboven te hangen, zal hij niets detecteren wat eronder gebeurt en zo zal de sensor niet de huisdieren detecteren, maar wel de ongewenste gast.

Een bewegingsmelder laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert. Dit zorgt ervoor dat hij niet afgaat als er een gordijn wappert, maar wel als er een persoon of een dier langsloopt. De bewegingsmelder kan je in elke ruimte plaatsen, maar kijk naar een logische plek, waar een inbreker sowieso langsloopt. Plaats in een grotere ruimte meer dan 1 sensor, gezien de gemiddelde bewegingsmelder maar een bereik heeft van ongeveer 10 meter. Hang een bewegingsmelder op ongeveer 2 meter hoogte op en zorg dat deze niet verstopt zit achter een plant of gordijnen.

Sirenes

Sirenes voor alarmsystemen

Plaats een sirene waar je die overal in het huis kan horen. Bijvoorbeeld dichtbij de trap of in de woonkamer. Heb je een sirene met een lichtsignaal, plaats deze dan in de ruimtes waar je vaak bent zoals je woonkamer of je slaapkamer.

IP-camera's

Een IP-camera hang je net als een bewegingsmelder het beste op een plek waar een ongewenste gast zeker langsloopt. Je kan er ook voor zorgen dat hij in de buurt van je meest waardevolle spullen hangt, zodat je zeker weet dat de inbreker goed op beeld staat.

Signaalversterkers

Een signaalversterker is officieel geen onderdeel van een alarmsysteem, maar is wel een zeer handige uitbreiding voor optimale verbinding tussen de sensoren en het bedieningspaneel. Vooral in grote huizen kan er een te grote afstand ontstaan. Plaats de signaalversterker halverwege tussen de sensoren en het bedieningspaneel, zo weet je zeker dat alle meldingen binnenkomen op het bedieningspaneel.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen