The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Mascha

Hoe kies je een alarmsysteem?

Met een alarmsysteem beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder alarmsysteem bestaat uit verschillende onderdelen, die zorgen voor een goede inbraakbeveiliging. Voor aanschaf let je op een aantal eigenschappen. In dit artikel leggen we uit waar je op let, zodat je het beste alarmsysteem voor jou kiest.

Een alarmsysteem kiezen

Alarmsysteem kiezen

Ieder alarmsysteem heeft verschillende opties en mogelijkheden. Daarom bepaal je voordat je een alarm koopt welke eigenschappen je voorkeur hebben:

  • Hoe sluit je het alarm aan?
  • Hoe wil je meldingen ontvangen?
  • Welke accessoires heb je nodig?
  • Kies je voor extra opties?

Hoe sluit je het alarm aan?

Alarm aansluiten

Je koppelt een alarmsysteem draadloos aan het hoofdpaneel. Per alarm is deze koppeling anders. Zo kies je uit aansluiting via internet, een mobiel netwerk of de vaste telefoonlijn. Een slim alarmsysteem bedien je via internet met een app op je smartphone of tablet. Hierdoor heeft dit alarm de meeste mogelijkheden. Een alarm met simkaart waarschuwt via een sms of een telefonische oproep. De simkaart schaf je meestal los aan. Een alarmsysteem met vaste telefoonlijn belt telefoonnummers op die je vooraf instelt.

Hoe wil je meldingen ontvangen?

Meldingen ontvangen

Afhankelijk van de aansluiting van je alarm zijn er andere opties voor beveiligingsmeldingen. Een alarm met vaste telefoonlijn belt bij een probleem de contactpersonen die jij vooraf instelt. Bij een alarm met simkaart ontvang je een sms-bericht. Combineer dit met een internetbundel en je ontvangt ook e-mails van deze alarmsytemen. Een slim alarmsysteem heeft alle bovenstaande mogelijkheden, maar stuur ook meldingen via de app. Koppel een beveiligingscamera aan de app en zie direct wat er aan de hand is.

Welke accessoires heb je nodig?

Alarmsysteem accessoires

Je bepaalt zelf uit welke accessoires jouw alarmsysteem bestaat. Ieder alarm is namelijk uitbreidbaar met koppelbare producten. Een startpakket bestaat meestal uit een bewegingsmelder, magneetcontacten voor op een deur of raam en een bedieningspaneel. Indien nodig koppel je later een sirene, beveiligingscamera’s, rookmelders of extra sensoren. Zo stel je een totaalpakket samen dat geschikt is voor jouw thuissituatie. Per merk en per alarmsystemen zijn er andere mogelijkheden. Onderzoek daarom vooraf wat je allemaal nodig hebt.

Kies je voor extra opties?

Extra opties

Extra opties voor een alarmsysteem geven je meer mogelijkheden of verbeteren de veiligheid. Zo zorgt een back-up batterij dat het alarm blijft werken als de stroom uitvalt. Een extra bedieningspaneel op een andere verdieping maakt het gebruik van een alarm gemakkelijker. Alarmen met een back-up frequentie hebben een extra manier om sensoren te bereiken als het signaal slecht is. Kies een alarm met instelbare vertragingstijd als je meer tijd wil om hem in- of uit te schakelen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen