The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Caitlin

Hoe verplaats je een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast verplaatsen is door zijn gewicht misschien niet iets waar je naar uitkijkt. Gelukkig zijn er tips waardoor het eenvoudiger wordt. Door de deuren te demonteren wordt de koelkast een stuk lichter en is hij gemakkelijker te verplaatsen. Wij leggen in 3 stappen uit hoe jij je Amerikaanse koelkast verplaatst.

Amerikaanse koelkast verplaatsen in 3 stappen

Amerikaanse koelkast verplaatsen

Om jouw Amerikaanse koelkast zo eenvoudig mogelijk op de juiste plek te krijgen, volg je onderstaande 3 stappen.

  • Stap 1. Demonteer de deuren
  • Stap 2. Zet de koelkast op de juiste plek
  • Stap 3. Monteer de deuren

Stap 1: demonteer de deuren

Amerikaanse koelkast met losse deuren

Om de Amerikaanse koelkast minder groot en zwaar te maken, demonteer je als eerste de deuren. Heeft de koelkast een waterdispenser? Ontkoppel als eerst de waterslang als deze al gekoppeld is om lekkage te voorkomen. Je vindt deze aan de onderzijde bij de deur. Schroef de scharnierafdekkingen los en ontkoppel de kabelboom. Dit zijn 2 blokjes aan een kabel. Til dan de klem bij het scharnier voorzichtig omhoog en verwijder het deurscharnier. Lift als laatste de deur uit het onderste scharnier. In de handleiding vind je per product hoe dit precies moet.

Stap 2: zet de koelkast op de juiste plek

Amerikaanse koelkast verplaatsen

Nu de deuren verwijderd zijn, is de koelkast lichter en makkelijker te tillen. Om de koelkast gemakkelijk te verplaatsen, raden wij een steekkar aan. Zet de koelkast via de zijkant op de steekkar en niet met de achterkant om schade te voorkomen. Rijd de koelkast naar de plek waar je hem gaat plaatsen. Let goed op bij deurposten en voorkom dat je hier tegenaan stoot. Heb je geen steekkar, til dan de koelkast naar de juiste plek of gebruik de wieltjes onder de koelkast om hem gekanteld naar de juiste plek te rijden.

Stap 3: monteer de deuren

Monteer deuren

Als de koelkast op de juiste plek staat, is het tijd om de deuren weer te monteren. Vergeet ook de waterleiding niet koppelen wanneer je koelkast een dispenser heeft. Haak de deur eerst aan het onderste scharnier vast. Plaats daarna het bovenste scharnier en zet deze vast met de klem. Sluit de kabelboom weer aan en plaats de scharnierafdekkingen weer over de bovenste scharnieren. Controleer altijd in de handleiding hoe dit moet aangezien het per model verschilt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen