The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Hulp na aankoop van een Amerikaanse koelkast

Je Amerikaanse koelkast is eindelijk binnen! Tijd om de koelkast goed te installeren en klaar te maken voor dagelijks gebruik. Met de tips op deze pagina verleng je de levensduur van het apparaat en gooi je minder boodschappen weg.

Amerikaanse koelkast installeren

Amerikaanse koelkast installeren

Wanneer je een Amerikaanse koelkast installeert, zet je het apparaat op een vlakke ondergrond, met een stopcontact vlakbij. Het koelgedeelte stel je in op 4°C. Zodra je de waterfilter hebt bevestigd, spoel je de dispenser goed schoon voor drinkbaar water. Plaats je de Amerikaanse koelkast in een nis? Zorg dan overal voor 5 centimeter ventilatieruimte.

Gebruiktips

Gebruiktips

Met de juiste tips betaal je zo min mogelijk energiekosten en bewaar je de boodschappen extra lang. Laat bijvoorbeeld restjes eten afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Heeft jouw Amerikaanse koelkast geen luchtcirculatie? Dan is het bovenin warmer dan onderin.

Amerikaanse koelkast schoonmaken

Je Amerikaanse koelkast heeft regelmatig onderhoud nodig, zodat het apparaat schoon blijft en je jouw boodschappen langer bewaart. Vervang het waterfilter om de 6 maanden, zodat het water schoon blijft. Haal een sopje langs de binnenkant en ontdooi het diepvriesgedeelte regelmatig.

Amerikaanse koelkast verplaatsen

Amerikaanse koelkast verplaatsen

Wil je de Amerikaanse koelkast ergens anders neerzetten? Wanneer je de deuren demonteert, verplaats je het zware apparaat gemakkelijker.

Amerikaanse koelkast problemen

Amerikaanse koelkast problemen

Zodra je de Amerikaanse koelkast voor het eerst aanzet, maakt deze geluid. Dit is normaal. Het apparaat koelt de binnenruimte namelijk voor het eerst. Bederven je boodschappen sneller? Dan deelt onze specialist handige tips waarmee je de koelkwaliteit verbetert.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen