The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Lieze

Dit wil je weten over je nieuwe Amerikaanse koelkast

Gefeliciteerd met je nieuwe Amerikaanse koelkast. Om teleurstelling te voorkomen vertel ik je graag een aantal dingen: de herrie stopt en je voorkomt schade aan de dispenser als je deze flink spoelt. Na het lezen van dit artikel weet je wat je moet doen om zo lang mogelijk van je nieuwe aankoop te genieten.

Geluid op de eerste dag is normaal

Amerikaanse koelkast keuken

Hou er rekening mee dat je nieuwe Amerikaanse koelkast de eerste dag extra veel geluid maakt. Om het nog warme koel- en vriesgedeelte af te koelen, maakt de compressor overuren en dat hoor je. Niets om je zorgen over te maken dus. Ben je na 2 dagen van mening dat hij nog steeds veel geluid maakt? Lees dan het artikel 'Mijn koelkast maakt geluid, waarom?' en lees of het geluid normaal is en of je er iets aan kunt doen.

Spoel de dispenser en voorkom schade

Dispenser Amerikaanse koelkast

Heeft jouw nieuwe Amerikaanse koelkast een dispenser? Dan moet je deze na installatie spoelen. Door een aantal kannen met water te tappen, verwijder je kleine luchtbelletjes en vuil uit het systeem. Tap niet aan één stuk door, maar met tussenpozen. In de handleiding staat hoe je precies te werk moet gaan. Als je deze stap overslaat, is de kans aanwezig dat de leidingen straks lekken of kapotvriezen.

Zorg voor ventilatie en voorkom temperatuurproblemen

Amerikaanse koelkast

Voorkom dat je nieuwe Amerikaanse koelkast niet goed koelt door rondom ruimte over te houden voor ventilatie. Meestal gaat het om 10 centimeter langs de achterkant en 5 centimeter langs de zijkanten. In de handleiding staat hoeveel ruimte je precies over moet houden voor jouw koelkast. Plaats je de Amerikaanse koelkast in een nis? Zorg er dan voor dat de koelkast zijn warmte kwijt kan achter bijvoorbeeld het aanrecht.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen