The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Maarten

Hoe zet ik data over van mijn oude naar mijn nieuwe Apple iPhone?

Je hebt een nieuwe Apple iPhone gekocht en wil graag de gegevens van je oude iPhone overzetten op de nieuwe. Dat kan. Wanneer je een reservekopie maakt van je oude iPhone, zet je die gemakkelijk over op je nieuwe iPhone. In dit artikel doe ik stap voor stap voor hoe dit in zijn werk gaat.

Beginnen bij het begin: een reservekopie maken van mijn oude Apple iPhone

Om een reservekopie terug te zetten op mijn nieuwe Apple iPhone, moet ik eerst een reservekopie maken van mijn oude iPhone. In het artikel 'Hoe maak ik een reservekopie van mijn Apple iPhone' leg ik je uit hoe ik dit doe. Om er zeker van te zijn dat ik de meest recente reservekopie heb, doe ik dat eerst. Heb je al een reservekopie, lees dan verder.

Reservekopie terugzetten op mijn nieuwe Apple iPhone

Nu ga ik de gemaakte reservekopie terugzetten op mijn nieuwe iPhone. Dit stappenplan gaat uit van een nieuwe of geresette iPhone. Oftewel, de volgende stappen beschrijven het proces als je Apple iPhone voor de eerste keer instelt.

Stap 1 Apple iPhone aanzetten Zet je iPhone aan. Nu verschijnt er een Apple logo in beeld, gevolgd door de melding dat ik een simkaart moet plaatsen.
Stap 2 Plaats simkaart Druk op 'OK', want de simkaart moet later in het toestel. Nu verschijnt er een lijst met talen waaruit je kan kiezen.
Stap 3 Taal Kies Nederlands. Nu verschijnt er na de melding 'Taal instellen' een lijst met Wifi netwerken.
Stap 4 Wifi Zoek en selecteer het juiste netwerk. Er wordt om het wachtwoord gevraagd dat hoort bij het zojuist geselecteerde Wifi netwerk.
Stap 5 Wachtwoord Voer wachtwoord in en druk op de blauwe toets 'Verbind'. Nu je iPhone geactiveerd is, verschijnt de melding dat je een simkaart moet plaatsen.
Stap 6 Simtray openen Met het meegeleverde pinnetje verwijder ik de simtray uit mijn Apple iPhone.
Stap 7 Simkaart plaatsen Plaats je simkaart in de simtray en schuif terug. Druk op 'ontgrendel'. Er wordt om de pincode van je simkaart gevraagd.
Stap 8 Pincode invoeren Ik voer de pincode in en druk op 'OK'.
Stap 9 Locatievoorziening Ik wil graag locatievoorzieningen gebruiken, dus selecteer ik hier 'Zet locatievoorzieningen aan' door erop te drukken.
Stap 10 Touch ID Ik wil graag Touch ID gebruiken, dus druk ik op 'Ga door' om dit in te stellen. Volg de instructies op het scherm waarna Touch ID is ingesteld.
Stap 11 Maak toegangscode aan Ik maak een 6 cijferig wachtwoord aan. Na de eerste keer invoeren, voer ik het ter bevestiging nog een tweede keer in.
Stap 12 Apps en gegevens Hier kan ik kiezen of ik mijn iPhone als nieuw toestel wil instellen, of dat ik een back up van een andere iPhone op mijn nieuwe iPhone wil zetten.

Reservekopie terugzetten op mijn nieuwe Apple iPhone: iTunes

Stap 13 Zet iTunes-reservekopie terug Ik kies 'Zet iTunes-reservekopie terug'.
Stap 14 Verbind met iTunes In het scherm verschijnt de melding 'Verbind met iTunes'. Dus via een USB kabel verbind ik de iPhone met mijn computer en start ik iTunes.
Stap 15 Oude iPhone selecteren In iTunes selecteer ik mijn oude iPhone.
Stap 16 Reservekopie terugzetten Ik kies 'Zet reservekopie terug' door erop te klikken.
Stap 17 Kies de juiste reservekopie Ik kies de reservekopie die ik terug wil zetten.
Stap 18 Even wachten.. De reservekopie wordt nu op mijn iPhone gezet. Als dit klaar is, kun je verder met het activeren van je toestel en kun je je iPhone gebruiken.

Reservekopie terugzetten op mijn nieuwe Apple iPhone: iCloud

Stap 13 Kies 'Zet iCloud/reservekopie terug' Hier kies ik 'Zet iCloud-reservekopie terug' door erop te drukken.
Stap 14 Apple ID en wachtwoord Ik voer mijn Apple ID en bijbehorend wachtwoord in.
Stap 15 Kies de gewenste reservekopie Ik kies de gewenste reservekopie door erop te drukken.

Mijn iPhone start nu opnieuw op waarna de reservekopie wordt teruggezet. Dit kan eventjes duren, afhankelijk van hoe groot de reservekopie is. Eenmaal afgerond is mijn nieuwe iPhone klaar voor gebruik. Veel plezier ermee!


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.532 beoordelingen