The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe stap ik over van Android naar iOS?

Je hebt een sprong in het diepe genomen en bent van jouw oude Android toestel overgestapt naar een gloednieuwe iPhone. Maar het liefst wil je al jouw foto's, contacten en muziek van jouw oude toestel overzetten op je Apple iPhone. In dit artikel leg ik uit hoe je gegevens eenvoudig overzet.

Let op!

Voor dit voorbeeld is een Samsung toestel gebruikt. De genomen stappen kunnen er op andere Android toestellen anders uitzien.

Bepalen welke gegevens je wil synchroniseren

Via je Google account kun je veel gegevens overzetten. Daarvoor log je op jouw iPhone simpelweg op hetzelfde Google account in als op je Android telefoon. Om zeker te weten dat alle gegevens overgezet worden, zorg je dat alles wordt meegenomen in de synchronisatie. Daarvoor volg je een paar stappen.

 1. Navigeer naar de instellingen op je Android telefoon en kies voor 'Accounts en back-up'.
 2. Hier kies je het Google account dat je gebruikt voor de back-up.
 3. Nu tik je 'Account synchroniseren' aan.
 4. Hier geef je aan welke gegevens je wil synchroniseren door het aan te vinken.

Back-up maken op je Android toestel

Om contacten, notities, e-mail en agenda's over te zetten, is het belangrijk dat ze op de Android telefoon in jouw Google account staan opgeslagen. Om dit te doen maak je een back-up en volg je de onderstaande stappen:

 1. Navigeer naar de 'Instellingen' van mijn Android telefoon en selecteer 'Google'.
 2. Hier tik je 'Nu back-up maken' aan en jouw toestel gaat de gegevens opslaan in mijn Google account.

Nu de back-up gemaakt is, staan mijn gegevens online opgeslagen in mijn account.

Back-up synchroniseren op je iPhone

Nu moeten de opgeslagen contacten, notities, e-mail en agenda worden opgehaald op jouw iPhone. Daarom pak je Apple iPhone en log je in op je Google account. Daarvoor volg je de volgende stappen:

 1. Navigeer op je iPhone naar 'Instellingen'.
 2. Hier scroll je naar beneden en tik je op 'Wachtwoorden en accounts'.
 3. Nu selecteer je 'Nieuw account'.
 4. Je belandt in een overzicht met verschillende aanbieders en kiest voor Google. Nu log je in volgens de aanwijzingen op het scherm.
 5. Vink de gegevens aan die je graag wil ophalen uit het account en kies 'Bewaar'.

Alle mail, contacten, notities en de agenda zijn nu overgezet op je iPhone.

Foto's overzetten van Android naar iOS

De eenvoudigste manier om al je foto's over te zetten is via de Google Foto's app. Om dit te doen synchroniseer je eerst je foto's met jouw Gmail account. Hiervoor volg je de volgende stappen:

 1. Open Google Foto's en ga via de drie streepjes bovenin het beeld naar 'Instellingen'.
 2. Nu kies je 'Back-up en synchronisatie'
 3. Hier zet je het schuifje om, zodat het aan staat.

Wanneer je vervolgens de Google Foto's app op jouw iPhone installeert, log je in met je Google account en bekijk je meteen al je foto's. Je kan er nog voor kiezen om de foto's vanuit de app op je iPhone te downloaden.

Let op: gebruik je Google Foto's niet? Dan zul je eerst al je foto's naar de app over moeten zetten op je Android toestel.

Muziek overzetten van Android naar iOS

Google Play Music app

De muziek die je streamt via een dienst als Spotify, zet je over door simpelweg de Spotify app op jouw iPhone te installeren. Dan log je in via hetzelfde account als op de Android telefoon.

De muziek die je los op jouw Android telefoon hebt staan, zet je over via jouw Google account. In de Google Play Music app op het Android telefoon zorg je dat de muziek gesynchroniseerd wordt naar je Google account. Installeer de Google Music App op Apple iPhone en log in met hetzelfde Google account als op de Android telefoon.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.146 beoordelingen