The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Apps om je slaap te meten met Apple Watch

Altijd al benieuwd geweest naar je slaapritme? Of wil je je nachtrust verbeteren? Er bestaan verschillende apps om je slaappatroon te meten met Apple Watch. Ik heb een aantal nachten met Apple Watch Series 2 om mijn pols geslapen om slaap apps te testen. In dit artikel vertel ik je hoe het werkt en welke apps geschikt zijn om je slaap bij te houden.

Sleep++

Sleep++ app

Sleep ++ is de eerste app die ik gebruikte om mijn slaap te meten. De app is gratis te downloaden via de App Store. Voordat ik ga slapen schakel ik de app in op mijn wijzerplaat. Sleep++ gebruikt de bewegingssensoren van Apple Watch om de meting uit te voeren. Het is aan te raden om de smartwatch `s nachts op vliegtuigmodus te zetten, zodat je de batterij spaart. `s Ochtends beëindig ik met 1 druk op de knop de slaapmeting. Apple Watch verwerkt vervolgens alle gegevens in een overzichtelijk grafiekje, waarin ik in procenten en minuten zie hoe lang ik geslapen heb en wanneer ik wakker was.

AutoSleep

Autosleep app

AutoSleep is te downloaden in de App Store op je iPhone. Ondanks dat Autosleep wel de sensoren van Apple Watch gebruikt, werkt de iPhone-app zonder een Apple Watch-app. Vergeleken met Sleep++ kijkt AutoSleep niet alleen naar hoe je in bed beweegt, maar ook hoe je hartslag gedurende de nacht fluctueert. Met deze informatie kan de app berekenen wanneer je in een diepe of lichte slaap bent geweest. In combinatie met het opgegeven aantal uren slaap dat je nodig hebt, hangt de app een percentage aan je slaapkwaliteit. Slaap je liever zonder horloge om? Dan is het ook mogelijk om je slaap te meten zonder Apple Watch te dragen. Echter registreert de app dan alleen hoe lang je slaapt en niet de kwaliteit.

Conclusie

Apple Watch beschikt over ingebouwde sensoren die je slaapritme bijhouden. De 2 apps die ik getest heb, meten allebei hoe lang je geslapen hebt en wanneer je gedurende de nacht wakker was. Wil je ook je slaapkwaliteit analyseren? Dan raad ik je aan om de app AutoSleep te gebruiken. De app maakt gebruik van zowel de bewegingssensor als de hartslagsensor van Apple Watch. Hierdoor zie je niet alleen hoe lang je geslapen hebt, maar ook hoe (on)rustig.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen