The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kevin

Aan de slag met baardverzorging

Een baard laten staan is leuk, maar hoe zit dat met baardverzorging? Met deze 4 handige tips weet je precies hoe jij jouw baard verzorgt, verfrist en mooi in model houdt. Staan je baardharen bijvoorbeeld alle kanten op of heb je last van een jeukende gezichtshuid, dan gebruik je een voedende baardbalsem.

Aan de slag met baardverzorging

Baardverzorgingsproducten

Met de 4 onderstaande tips verzorg en verfris je jouw baard en gezicht. In dit artikel leggen we de tips verder uit.

  • Tip 1. Maak je baard en gezicht schoon met een reiniger.
  • Tip 2. Voed en verzorg je baard en huid met een balsem.
  • Tip 3. Verzacht je baard met olie, zonder water.
  • Tip 4. Scheer je baard comfortabel met scheergel.

Tip 1: maak je baard en gezicht schoon met een reiniger

Baardreiniger

Met een baard- en gezichtsreiniger of baardshampoo maak je jouw gezicht en baard schoon. Vaak bevatten de reinigers zowel verzorgende als verfrissende ingrediënten. Je doet een kleine hoeveelheid van de reiniger in je handpalm en laat het schuimen in je handen. Vervolgens zeep je jouw vochtige baard in. Je laat het inwerken en spoelt de reiniger vervolgens met warm water weg. Zo geniet je iedere dag van een schone baard die zacht aanvoelt en fris ruikt.

Tip 2: voed en verzorg je baard en huid met een balsem

Baardbalsem

Voelt je gezicht droog aan of staan je baardharen alle kanten op? Dan biedt een baardbalsem de uitkomst. Je gebruikt een balsem als afspoelbaar masker of als conditioner die je een aantal minuten laat inwerken. De balsem breng je aan met je handen op een vochtige of droge baard. Na het uitspoelen voelen zowel je baard als huid weer zacht en verzorgd aan.

Tip 3: verzacht je baard met olie, zonder water

Baardolie

Heb je stugge baardharen of een jeukende huid, maar wil je jouw baard niet natmaken? Gebruik dan een hydraterende baardolie. Een baardolie voedt je gezichtshaar, zodat het weer zacht aanvoelt. Baardolie is simpel in gebruik: je druppelt wat olie op je handpalm, waarna je het in je baardhaar en omliggende huid masseert. Je hebt hierbij dus geen water nodig.

Tip 4: scheer je baard comfortabel met scheergel

Scheergel

Wil je toch weer voor een glad gezicht gaan, dan voorkom je met scheergel een branderige huid tijdens en na het scheren. Scheergel werkt vaak verkoelend en het laat je scheermes soepel over je gezicht glijden. Wil je tijdens het scheren goed zicht hebben op je baardharen? Gebruik dan niet een schuimende, maar een transparante scheergel. Met je vingers breng je de scheergel aan op de plekken die je wil scheren. Na je scheerbeurt spoel je de gel van je gezicht af met water.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen