The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kevin

Hoe kies je de juiste baardtrimmer?

Iedere baardtrimmer heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Denk aan diverse kniplengtes, verschillende stylingopties of een extra lange accuduur. Welke trimmer bij jou past, hangt af van jouw voorkeuren. In dit artikel leggen we je uit wat iedere eigenschap inhoudt en wat jij hieraan hebt.

Baardtrimmer kiezen

Baardtrimmer kiezen

Er zijn veel verschillende soorten baardtrimmers. Voor je een baardtrimmer aanschaft, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Hoeveel kniplengtes heb je nodig?
  • Welke kniplengtes heb je nodig?
  • Wat voor soort baard wil je creëren?
  • Wil je de trimmer onder de douche gebruiken?
  • Wil je een bedraad of een draadloos model?
  • Neem je de trimmer vaak mee op reis?
  • Wil je een trimmer met extra gebruiksgemak?

Hoeveel kniplengtes heb je nodig?

Verschillende kniplengtes trimmer

Sommige baardtrimmers beschikken over losse opzetkammen met ieder een andere lengte. Andere trimmers werken met een instelbare lengte op het apparaat zelf, of met een verstelbare opzetkam die over meerdere lengtes beschikt. Het voordeel van een verstelbare kam is dat je niet voor iedere lengte een nieuwe kam op het apparaat hoeft te plaatsen. Hoe meer kniplengtes, hoe meer je varieert met je baardlengte. Hoe kleiner de tussenstapjes tussen de kniplengtes, hoe nauwkeuriger je een overloop creëert tussen korte en langere baardharen.

Welke kniplengtes heb je nodig?

De minimale en maximale kniplengte van een baardtrimmer bepalen voor welk resultaat je de trimmer gebruikt. Wil je een korte stoppelbaard, dan is een minimale kniplengte van 0,5 tot 1 millimeter geschikt. Voor een langere stoppelbaard is een minimale kniplengte van 3 millimeter voldoende. Behoud je liever jouw gemiddelde tot lange baard, dan voldoet een minimale lengte van 10 millimeter. Let er wel op dat je voor langere baarden je een maximale kniplengte van 20 millimeter of meer aanhoudt.

Wat voor type baard wil je creëren?

Verschillende stylingopties baardtrimmer

Met alle baardtrimmers trim je jouw baardharen korter. Wil je een bijna glad resultaat en creëer je ook graag strakke lijnen en details? Of dat kan met jouw baardtrimmer, hangt af van de accessoires en eigenschappen. Baardtrimmers die geschikt zijn voor een vrijwel glad resultaat beschikken over een scheeropzetstuk, of een meegeleverd scheermesje. Voor contouren en details zoals je bakkebaarden en nekharen heb je een baardtrimmer met precisietrimmer nodig. Soms is deze precisietrimmer geïntegreerd in het handvat, bij andere trimmers krijg je hem er los bijgeleverd.

Wil je de trimmer onder de douche gebruiken?

Waterdichte trimmer

Een volledig afspoelbare trimmer reinig je snel en eenvoudig door hem onder de kraan af te spoelen. Sommige trimmers hebben alleen een waterdichte kop. Bij deze apparaten spoel je dus enkel de mesjes af onder water. Ook zijn er volledig waterdichte trimmers die je onder de douche gebruikt. Dit is natuurlijk alleen handig als je geen spiegel nodig hebt en simpelweg snel je baard tot een stoppelbaard wil trimmen.

Wil je een bedraad of draadloos model?

Baardtrimmer oplader

Heb je graag volledig bewegingsvrijheid tijdens het trimmen van je baard? Dan is een baardtrimmer met oplaadbare accu of batterij voor jou geschikt. Het nadeel is dat je het apparaat soms moet opladen. Baardtrimmers die werken op netstroom hoef je nooit op te laden. Het nadeel is alleen dat je altijd gebonden bent aan een stopcontact. Sommige trimmers werken zowel bedraad als draadloos. Zo heb je de voordelen van een accu, maar is het geen probleem als je hem een keer vergeet op te laden.

Neem je de trimmer vaak mee op reis?

Opbergetui baardtrimmer

Ga je vaak op reis, dan is een baardtrimmer met opbergmogelijkheid een goede keuze. Met een hardcase etui of koffertje blijven de trimmer en accessoires goed beschermd in je tas. Houd je graag alle accessoires netjes bij elkaar in de badkamer, dan voldoet een zacht etui. Een andere opbergmogelijkheid is de standaard. Met de standaard geef je jouw baardtrimmer een vaste plek op bijvoorbeeld de wastafel. Ook houd je zo alle accessoires netjes bij elkaar.

Wil je een trimmer met extra gebruiksgemak?

Display baardtrimmer

Enkele baardtrimmers beschikken over unieke eigenschappen zoals een geheugenfunctie, afzuigsysteem of display. Een geheugenfunctie is handig als je niet met opzetkammen werkt, maar de lengte instelt op de trimmer zelf. Met de geheugenfunctie onthoudt de baardtrimmer jouw favoriete lengte, zodat je hem niet steeds opnieuw opzoekt. Op het display zie je de geselecteerde lengte en de resterende accuduur. Een afzuigsysteem is handig als je zware baardgroei hebt en geen zin hebt om de haartjes uit de wasbak te vissen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen