The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Advies over camera accu's

Wanneer je een accu voor je camera aanschaft, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het is niet alleen belangrijk dat de accu geschikt voor je camera is. In dit artikel lees je wat de aandachtspunten zijn als je een camera accu koopt.

1. De capaciteit van de accu

Accu capaciteit

Het aantal foto's dat je maakt met 1 opgeladen accu is afhankelijk van de capaciteit van de accu. Ga je regelmatig op pad met je camera, dan is het handig om een accu te hebben met een grote capaciteit. Zo hoef je niet steeds je accu op te laden of reserve accu's mee te nemen. De capaciteit van de accu druk je uit in milliampère per uur (mAh). Hoe hoger het aantal milliampère per uur, hoe langer de accu meegaat.

2. Het merk

Merk

Je bent geneigd om een accu te kopen van het cameramerk dat je hebt, maar er zijn ook andere merken die accu's voor camera's maken. Denk bijvoorbeeld aan Jupio en Hähnel. Deze accu's zijn vaak voordeliger in prijs dan de accu's van de bekende merken als Canon en Nikon. Let er wel op dat de accu daadwerkelijk geschikt is voor jouw camera. Daarnaast kan de oplaadtijd of capaciteit iets afwijken van de originele accu.

3. De oplaadtijd

Oplaadtijd

Als je accu leegraakt tijdens een fotoshoot, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer verder met fotograferen. Kijk daarom bij de aankoop van een accu naar de oplaadtijd. Een accu met een korte oplaadtijd gebruik je bijvoorbeeld alweer na 2 of 3 uur. Deze factor kan de doorslag geven wanneer je twijfelt tussen 2 accu's.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen