The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Canon printer installeren: stappenplan en tips

Wil je je Canon printer installeren of verbinden via wifi of met een kabel? Ik leg je graag uit hoe je dat het makkelijkst kunt doen, aan de hand van een stappenplan voor je smartphone en pc.

In het kort

Wat ga je doen? Je Canon printer installeren en verbinden
Voor welke printer is deze uitleg geschikt? Alle Canon printers
Wat heb je nodig? Je Canon printer en je smartphone óf een laptop of computer. Als je een printer zonder wifi hebt, dan heb je ook een printerkabel nodig.
Hoe lang duurt het? 10-15 minuten

Gebruik van de app

De voordelen

De makkelijkste manier om je printer in te stellen is door middel van de Canon PRINT-app. Daarmee stel je maximaal 10 printers achter elkaar in en deel je je printers direct met je familieleden, huisgenoten of collega's. Daarna gebruik je je printer ook via je laptop of PC en print je makkelijk vanaf je smartphone. Met Smartphone Capture scan je documenten met de camera op je telefoon en stuur je ze direct naar je Canon printer.

Installeer je printer

 1. Installeer de Canon PRINT app via de App Store (iPhone) of Play Store (Android).
 2. Tik linksboven op het symbool van een printer met een plus-teken.
 3. Kies de juiste printer en verbind via wifi.
 4. De printer is klaar voor gebruik.

Installatie via je PC

Vind je het fijner om je printer via je laptop of PC te installeren of kun je de app niet gebruiken, dan volg je de volgende stappen:

Stap 1: Bereid de Canon printer voor

Laat de stekker van de printer nog even uit het stopcontact.

 1. Haal je Canon printer uit de verpakking en verwijder al het plakband en transportmateriaal. Zorg ook dat je eventueel beschermmateriaal aan de binnenkant van de printer verwijdert. Kijk voor de zekerheid in de handleiding, zodat je geen materiaal vergeet.
 2. Steek de stekker in het stopcontact om de printer van stroom te voorzien.
 3. Wil je je printer met een kabel verbinden? Sluit dan een printerkabel aan op de printer en je laptop of desktop pc.
 4. Zet de printer aan.
 5. Plaats de cartridges en daarna een stapeltje papier. De printer zelf is nu klaar voor gebruik.

Stap 2: Software installeren

Je hebt je printer aangesloten. Nu gaan we zorgen dat je computer de printer kan aansturen. Daarvoor installeren we software van Canon.

 1. Ga in je browser naar 'Canon.nl/support'.
 2. Voer de productnaam van je printer in in de zoekbalk, of kies de juiste printerfamilie uit de lijst onder 'selecteer product', bijvoorbeeld PIXMA, i-SENSYS of MAXIFY. Op de volgende pagina kies je de juiste lijn en het exacte model. Het model en nummer van je printer vind je op de voorkant van het apparaat, op de doos en in de handleiding.
 3. Selecteer in het groene kader het besturingssysteem waarop je de printer wilt installeren, zoals Windows 10 of MacOS High Sierra. Rechts daaronder klik je op 'Downloaden'.
 4. Open het bestand. Het voorbereiden van de printer kun je overslaan. Dat heb je tenslotte al gedaan. Kies in de derde of vierde stap of je wilt verbinden via wifi of met een printerkabel. Het installeren van de software kan een paar minuten duren.

Stap 3: Maak verbinding via wifi

Er zijn twee manieren om je printer te verbinden met wifi. Het makkelijkste is het om je printer te verbinden met wifi met behulp van de Canon software op je PC. Lukt dat niet of stel je wifi liever vanaf je printer in, volg dan de volgende stappen.

Methode 1:

Selecteer in de de Canon software die je net hebt geïnstalleerd voor 'WiFi Connection' of 'WiFi Verbinding'. Volg de instructies in de volgende stappen. Daarna is je printer verbonden met je wifi netwerk.

Methode 2:

 1. Ga op je printer naar 'Instellingen' en vervolgens 'Instellingen Wi-Fi':
 2. Selecteer de Wi-Fi instelwizard.
 3. Selecteer de naam van je netwerk. Deze wordt ook wel SSID genoemd.
 4. Voer het wachtwoord in van je wifi-netwerk.
 5. Druk op de OK knop.

Stap 4: Maak verbinding via een printerkabel (optioneel)

Wil je je printer liever met een printerkabel aansluiten in plaats van via WiFi, dan kies je in de installatiesoftware voor deze optie. De rest van de installatie verloopt hetzelfde als in de voorgaande stappen.

Problemen bij of na installatie

Je hebt nu als het goed is je printer met succes aangesloten. Loop je toch nog ergens tegenaan? Je printer print niet of is het papier vastgelopen? Bekijk op onze adviespagina's hoe je het probleem oplost.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen