The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Advies over consoles

De gamingspecialisten bij Coolblue hebben een zwak voor iedere console. Maar jij wil natuurlijk gewoon weten wat de beste keuze voor jou is. Daarom leggen we je in dit artikel enkele situaties voor waarin wij een keer beland zijn. Leer van onze ervaring en kies voor de console die het beste past bij jouw wensen.

Kies de console die bij je past

De nieuwste consoles

Elke maand staan er weer vette games voor de deur en om het aantal jaar zelfs gloednieuwe, krachtigere consoles. Als je graag de nieuwste games met de beste graphics speelt, dan wil je die natuurlijk ook op de nieuwste console spelen. Zorg dan bijvoorbeeld voor een Xbox One of een PS4. Speel je graag samen en/of onderweg? Dan is de Nintendo Switch voor jou de beste optie.

Kiezen: De PlayStation 4

Alles voor PS4

Gamers uit team PlayStation weten natuurlijk precies waarom ze hun PS4 verkiezen boven andere consoles. Zo kent de PS4 exclusieve titels, zoals God Of War en Horizon Zero Dawn. Daarnaast is de PS4 tot nu toe de enige console waarvoor games in virtual reality beschikbaar zijn. Voor de populaire PlayStation Pro zijn games speciaal geoptimaliseerd om met beter beeld en/of een hogere FPS te draaien. De PS4 Slim is dan weer het slanke, energiezuinige broertje van de Pro.

Kiezen: de Xbox One X

Blue-ray-speler

Ook Xbox heeft one One lijn versterkt met een 4K console, namelijk de Xbox One X. Naast 4K graphics heeft de Xbox One X ook een UHD-Blu-Ray speler aan boord. Microsoft zet het apparaat dan ook neer als entertainment hub, waar games, muziek en films samen komen. Qua koeling zit het ook wel goed met de One X, want dankzij een vorm van waterkoeling hoor je console ook niet blazen tijdens het gamen.

Kiezen: de Nintendo Switch

Tweede scherm

Tegenwoordig speel je als gamer nog steeds veel samen, maar verloopt het vaak via internet. De Nintendo Switch kiest voor een andere aanpak waarbij maximaal 4 spelers met 1 Switch console spelen. Dit doe je gewoon thuis op je grote tv, maar ook in de trein, in de pauze of gewoon vanaf je bed. Met multiplayertoppers als Super Smash Bros. en legendarische games als Zelda: Breath of the Wild is de Switch er voor de mobiele, sociale gamers onder ons.

Kies voor de games

Beste games

Je keuze voor een console kun je ook baseren op de games die je erop wil gaan spelen. Maar welke console heeft nu de vetste games? Veel populaire franchises verschijnen op meerdere platformen. Ben je bijvoorbeeld fan van FIFA, Battlefield en/of Call of Duty? Dan zit je op elk platform gebakken. Het kan sowieso nooit kwaad om dezelfde console te kiezen als je vrienden. Zo kun je online met of tegen hen spelen.

Backwards compatibility

Backwards compatibility

Wanneer je een nieuwe console in huis haalt, bouw je ook een nieuwe verzameling games op. De oude spelcomputer verdwijnt dan waarschijnlijk onder een dikke laag stof. Dit betekent niet dat dit ook met al jouw oude games gebeurt. Er bestaan consoles die backwards compatible zijn, waardoor ze met hetzelfde gemak games van oudere spelplatformen afspelen. Zo speelt de Nintendo 2DS ook DS-games af en kan de Xbox One een groeiende selectie Xbox 360-titels aan.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen