The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

De 5 beste iOS apps voor studenten

Mobiele apparaten in de collegezaal kunnen stiekem toch best handig zijn. Zo zijn er veel apps voor jouw iPhone en iPad die jou helpen bij je studie. In dit artikel geef ik 5 voorbeelden van iOS apps waarmee je jouw studie tot een succes maakt.

1) Schrijf in Evernote

Evernote

Hoorcolleges meetikken doe je in de Evernote app. Zo open je jouw notities zowel op Apple iPhone als op je Apple MacBook. Dat is makkelijk wanneer je in de trein nog wat aantekeningen na wil lezen op je iPhone. Evernote werkt daarnaast met Siri. Zo maak je ook notities zonder te typen. Maar om ruzie met je docent te voorkomen, doe je dat natuurlijk niet tijdens het hoorcollege...

2) Organiseer met Trello

Trello

Tijdens je schoolprojecten gebruik je Trello om het overzicht te bewaren. Wat zijn de actiepunten van alle teamleden, waar zijn we mee bezig en wanneer is de deadline? Dat houd je netjes bij in het overzicht in Trello.

3) Brainstormen met MindNode 6

MindNode 6

De beste ideëen komen naar voren tijdens een brainstorm. Om ervoor te zorgen dat er geen idee verloren gaat, leg ik ideeën vast met MindNode 6. Het fijne is dat ik brainstorms direct bewaar via iCloud. Zo open ik mijn projecten op al mijn Apple apparaten. Daarnaast werk ik tegelijk met mijn teamgenoten in één bestand.

4) Raak niks meer kwijt met Scannable

Scannable

Ben je net als ik slecht in het bewaren van stencils die je op school krijgt? Dan is Scannable een app voor jou. Bovendien deel je jouw scans eenvoudig met apps zoals Evernote. Zo heb ik al mijn aantekeningen en documenten van één college netjes bij elkaar.

5) Overhoor jezelf met iTeachMyself

iTeachMyself

Vroeger maakte ik bij het leren van talen altijd kaartjes. Op de ene kant schreef ik het Nederlandse woord en op de andere kant de vertaling. Zo overhoorde ik mijzelf. Maar jezelf overhoren kan ook via iOS app iTeachMyself; dat scheelt weer papier. De digitale kaarten werken hetzelfde als de papieren kaartjes die ik maakte. Maar deze app spreekt ook de woorden voor je uit, zodat je de uitspraak oefent.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.687 beoordelingen