The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Levi

De verschillen tussen een stoomgenerator, stoomstrijkijzer en kledingstomer

Stoomgeneratoren, stoomstrijkijzers en kledingstomers doen bijna hetzelfde. Ze geven stoom af waarmee je jouw textiel kreukvrij maakt, ontsmet en opfrist. Toch zijn de verschillen groot. Zo is de stoomkracht van een stoomgenerator 10 keer zo hoog als die van een kledingstomer. In dit artikel lees je welk apparaat het beste aansluit bij jouw strijkbehoefte.

Vergelijking stoomgeneratoren, stoomstrijkijzers en kledingstomers

Stoomgeneratoren Stoomstrijkijzers Kledingstomers
Stoomafgifte Hoog Gemiddeld Laag
Strijkbehoefte Grote was Kleine was Enkele kledingstukken
Hardnekkige kreukels Altijd Soms Niet
Stugge stoffen Altijd Soms Niet

Strijkbehoefte en stoomafgifte

Stoomgenerator gordijnen verticaal strijken

Stoomgeneratoren: grote was

Stoomgeneratoren zijn dankzij hun hoge stoomafgifte echte krachtpatsers, wat ze geschikt maakt voor de grote en kleine was. Niet alleen de stoomafgifte, maar ook de stoomdruk speelt een grote rol in hoe krachtig het apparaat is. De stoomdruk wordt uitgedrukt in bar. Des te hoger de stoomdruk, des te krachtiger de stoom uit het apparaat komt. Een stoomdruk vanaf 6 bar is vaak al voldoende om een kledingstuk aan één kant te strijken.

Overhemd strijken

Stoomstrijkijzers: kleine was

Stoomstrijkijzers hebben een hogere stoomafgifte dan kledingstomers, maar een lagere dan stoomgeneratoren. Zoek je toch een stoomstrijkijzer waarmee je ook hardnekkige kreukels en stugge stoffen behandelt? Let dan op de stoomstoot. Deze moet minstens 150 gram per minuut zijn om effect te hebben op hardnekkige kreukels. Stoomstrijkijzers hebben een kleiner waterreservoir dan stoomgeneratoren, wat ze minder geschikt maakt voor de grote was.

Kledingstomer hemd opfrissen

Kledingstomers: enkele kledingstukken

Kledingstomers hebben een lage stoomafgifte, waardoor ze niet geschikt zijn voor alle strijkbehoeften. Een lage stoomafgifte heeft weinig effect op dikke stoffen en hardnekkige kreukels. Wel zijn kledingstomers erg geschikt voor het snel opfrissen van één of een paar kledingstukken. Ook neem je kledingstomers gemakkelijk mee op reis door het lage gewicht en kleine formaat.

Conclusie

Een stoomgenerator is geschikt voor elke strijkklus. Je strijkt hiermee grote bergen wasgoed, verwijdert hardnekkige kreukels en stoomt verticaal zodat je ook je gordijnen opfrist. Ook is het strijkijzer lichter omdat het water in het reservoir zit in plaats van in het strijkijzer zelf. Ben je op zoek naar een apparaat waarmee je regelmatig grote hoeveelheden wasgoed strijkt? Kies dan voor een stoomgenerator.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen