The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Advies over stoomgeneratoren

Strijk jij regelmatig grote hoeveelheden wasgoed of wil je ook de kleine wasjes snel gladstrijken? Dan is een stoomgenerator een goede keuze voor jou. De watertank is ruim zodat er veel water in past. Daarnaast heeft een stoomgeneratoren een hoge stoomproductie en stoomstoot voor een snel, kreukvrij resultaat. In dit artikel vertel ik de verschillen tussen de stoomgeneratoren.

Wil je snel klaar zijn met strijken?

Snel door je wasgoed heen stoomgeneratoren

Wil je zo snel mogelijk klaar zijn met strijken, dan heb je een hoge stoomproductie, stoomstoot en stoomdruk nodig. Een hoge stoomdruk zorgt ervoor dat de stoom met meer kracht uit het strijkijzer komt. Dit zorgt voor een hogere stoomproductie en hierdoor verdwijnen kreukels vaak al met 1 beweging. Strijk je een stugge stof zoals jeans of kom je hardnekkige kreukels tegen tijdens het strijken? Schakel dan de stoomstoot in. De stoomproductie schiet dan omhoog, zodat echt alle kreukels verdwijnen.

Strijk je regelmatig grote hoeveelheden wasgoed?

Grote hoeveelheden strijken stoomgeneratoren

Het is redelijk simpel: met een groot waterreservoir strijk je langer door. Het is hierdoor niet nodig de strijkklus tussentijds te onderbreken om het water bij te vullen. Heb je zoveel strijkgoed dat het water tussentijds toch op raakt? Dat is geen probleem wanneer je een stoomgenerator gebruikt die hervulbaar is tijdens het gebruik. Het is dan niet nodig het apparaat uit te schakelen, en strijkt na het bijvullen direct door.

Strijk je regelmatig overhemden?

Regelmatig overhemden strijken stoomgeneratoren

Overhemden zijn niet de gemakkelijkste kledingstukken om glad te strijken, maar er zijn wel hulpmiddelen die het strijken ervan een stuk eenvoudiger maken. Kies voor een stoomgenerator met een stoomtip. Dit houdt in dat de stoomgaatjes in de strijkzool helemaal doorlopen tot in de punt. Hierdoor strijk je gemakkelijker de boorden van een overhemd en ruimtes rondom knopen glad. Stoom je jouw overhemden liever glad? Kies dan voor een stoomgenerator die geschikt is voor verticaal gebruik.

Strijk je kwetsbare stoffen?

Kwetsbare stoffen strijken stoomgeneratoren

Kwetsbare stoffen zoals zijde behandel je met beleid. Wil je zeker zijn van een goed strijkresultaat zonder je kleding te beschadigen, dan is een stoomgenerator met automatische temperatuurinstelling iets voor jou. Hiermee strijk je alle stoffen achter elkaar, zonder van instelling en temperatuur te veranderen. Eerst een stugge spijkerbroek en daarna een kwetsbare blouse van zijde? Geen probleem, je strijkt in 1 beweging door. Hierdoor is het dus ook niet nodig het wasgoed eerst te sorteren.

Hoe ontkalk je de stoomgenerator?

Stoomreiniger ontkalken

Stoomgeneratoren werken met water en in water zit kalk. Er zijn verschillende manieren waarop een stoomgenerator ontkalkt moet worden. Sommige generatoren werken met een kalkverzamelaar of anti-kalk cartridges. Maar het kan ook zijn dat er een reinigingsprogramma moet worden ingeschakeld of dat je dit handmatig moet doen. Wil je meer weten over de verschillende anti-kalk mogelijkheden? Lees dan het adviesartikel.

Vergeet je het strijkijzer wel eens uit te zetten?

Automatische uitschakeling stoomgenerator

Vergeet jij het strijkijzer nog wel eens uit te zetten, kies dan voor een stoomgenerator met automatische uitschakeling. Laat je deze aan staan en gebruik je hem een tijdje niet, dan schakelt de stoomgenerator namelijk na enkele minuten uit. Per merk verschilt het hoe snel de stoomgenerator uitschakelt. Ook verschilt het hoe je het strijkijzer achter hebt gelaten. Ligt hij op de strijkzool, dan schakelt hij sneller uit dan wanneer je het strijkijzer terug hebt geplaatst op het waterreservoir.

Levensduur verlengen?

Verleng de levensduur van jouw stoomgenerator

Om zo lang mogelijk verzekerd te zijn van goede strijkresultaten is het nodig je stoomgenerator af en toe te onderhouden. Naast ontkalken helpt het ook het strijkijzer te vullen met gezuiverd water. Dit doe je aan de hand van een waterfilter. Ook de strijkzool heeft eens in de zoveel tijd wat aandacht nodig. Deze maak je gemakkelijk schoon met een zachte, vochtige doek. De strijkzool maak je schoon wanneer hij nog lauwwarm is.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.561 beoordelingen