The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Mascha

Hoe kies je een deurslot?

Een nieuw deurslot kopen ter vervanging van je huidige slot is best lastig. Zeker als het om een slim slot gaat. Weet je welk type slot je nu hebt? En welk slim slot daar dan geschikt voor is? En heb je ook al eens nagedacht over hoe je het slimme slot wilt openen? Op deze pagina helpen we je graag bij het maken van de beste keuze voor een nieuw (slim) deurslot.

Deurslot kiezen

Deurslot kiezen

Als je jouw deurslot gaat vervangen, let je op een aantal zaken. Ieder deurslot heeft zijn eigen kenmerken, maar het slot moet bovenal in je voordeur passen. Voordat je een slot kiest, denk je in ieder geval na over deze dingen:

  • Wat is het type deurslot dat je vervangt?
  • Hoe ga je het slot monteren?
  • Op welke manier wil je de voordeur openen?
  • Waar ga je het deurslot voor gebruiken?

Wat is het type deurslot dat je vervangt?

Type deurslot vervangen

Niet iedere deur heeft hetzelfde type slot. Er zijn 3 verschillende slottypen: het cilinderslot, het oplegslot en het driepuntsslot. Een slim deurslot is alleen te plaatsen op een cilinderslot. Dit is het meest voorkomende slot, dat bestaat uit een cilinder en een behuizing. Een oplegslot heeft een grote slotkast aan de binnenkant en komt vaak voor in appartementen. Een driepuntsslot sluit de deur op 3 verschillende punten: aan de boven- en onderkant en bij de deurklink.

Hoe wil je het slot monteren?

Deurslot monteren

Er zijn 2 manieren om een slim deurslot te monteren. Je monteert het op je bestaande deurslot of vervangt de cilinder. Een slim deurslot dat op het bestaande slot past, levert geen extra hak- en breekwerk op. Je doet je bestaande sleutel in het slot en plaatst de behuizing van het deurslot over de sleutel. Bij deursloten waarbij je de cilinder vervangt, zoek je eerst goed uit welke cilindermaat je deur heeft. Als deze niet overeenkomt, is er namelijk meer kluswerk nodig.

Op welke manier wil je de voordeur openen?

Deurslot met afstandsbediening

Er zijn verschillende manieren om een slim slot te openen. Zo open je bepaalde slimme deursloten met een app, afstandsbediening, vingerscan, unieke pincode of tag. In sommige gevallen maak je draadloze verbinding met het slot, via wifi of bluetooth. Hiervoor heb je vaak een bridge nodig, die het signaal ontvangt en omzet. Bepaal vooraf welke methode van openen je voorkeur heeft, zodat je een deurslot kiest met de juiste mogelijkheden.

Waar ga je het deurslot voor gebruiken?

Slim deurslot gebruiken

Voor standaard gebruik door jou en huisgenoten kies je een deurslot dat meerdere mensen kunnen openen. BIjvoorbeeld door hun telefoon, tag of cijfercode te gebruiken. Gebruik je een deurslot voor de thuiszorg bij oma? Kies dan voor een slot met wifi, zodat je op afstand bepaalt of de deur open kan. Verhuur je jouw huis via Airbnb? Dan is het handig om bezoekers tijdelijke toegang te geven met een eigen code. Na de verhuurperiode vervalt de code en hebben gasten geen toegang meer.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen