The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Daan

Hoe kies je een slimme deurbel?

Via een slimme deurbel heb je direct contact met je bezoeker en zie je hem of haar ook voor de deur staan. Dit werkt met een smartphone app, dus je hebt ook contact met bezoekers wanneer je helemaal niet thuis bent. Wanneer je kiest voor een wifi deurbel, heb je verschillende opties. Welke mogelijkheden er zijn, vertellen we in dit artikel.

Slimme deurbel kiezen

Slimme deurbel kiezen

Wanneer je zoekt naar de beste slimme deurbel voor jouw situatie, zijn er verschillende aspecten waar je op let. Vraag jezelf in ieder geval het volgende af:

  • Gebruik je een draadloze of bekabelde internetverbinding?
  • Wil je beeldmateriaal opslaan in de cloud?
  • Wil je een geluidssignaal in huis horen?
  • Wil je in het donker zien wat er bij de voordeur gebeurt?
  • Ga je de deurbel zelf installeren?

Gebruik je een draadloze of bekabelde internetverbinding?

Internetverbinding deurbel

Een slimme deurbel heeft internet nodig. Je deurbel maakt verbinding via een netwerkkabel of wifi. Een bekabelde netwerkverbinding is stabieler dan een draadloze verbinding. Je moet hiervoor wel een internetkabel doortrekken tot bij de deurpost van je voordeur. Draadloos verbinden met de deurbel kost minder moeite, maar een goede wifi-ontvangst is noodzakelijk. Wanneer de wifi-ontvangst bij jouw voordeur niet goed genoeg is, verbeter je deze bijvoorbeeld met een powerline adapter in de hal. De verbinding bij de voordeur test je eenvoudig:

Wil je beeldmateriaal opslaan in de cloud?

Beeldmateriaal in de cloud

Een slimme deurbel maakt live foto’s of video’s van de bezoekers voor je deur, die je vervolgens in de app bekijkt. Veel slimme deurbellen hebben een intern geheugen waar deze beelden worden opgeslagen. Omdat dit interne geheugen niet groot is, heb je voor extra opslagcapaciteit een cloud abonnement nodig. Hier betaal je maandelijks of jaarlijks abonnementskosten voor. Het voordeel van zo’n abonnement is dat je de beelden van je deurbel op elk gewenste momenten terugkijkt en bewaart.

Wil je ook een geluidssignaal in huis horen?

Extra thuisontvangers

Bij een slimme deurbel is je smartphone de standaard ontvanger: als iemand aanbelt, krijg je een melding via de app. Je hoort geen geluidssignaal als je thuis bent en je telefoon niet bij de hand hebt. Het is daarom handig om de deurbel uit te breiden met een draadloze ontvanger. Deze gaat in een stopcontact op een centrale plek in huis en maakt geluid wanneer iemand aanbelt. Net als bij een standaard deurbel. Niet iedere slimme deurbel is te koppelen aan een draadloze ontvanger.

Wil je in het donker zien wat er bij de voordeur gebeurt?

nachtmodus en bewegingsmelder

Ook in het donker wil je natuurlijk zien wie er voor de deur staat. Daarom zijn alle slimme deurbellen voorzien van nachtvisie. De camera gebruikt infraroodlicht om te filmen wie er voor je deur staat. Het beeld op je smartphone is dan in zwart-wit en minder helder dan overdag. Naast nachtvisie hebben slimme deurbellen vaak een bewegingsmelder. Hierdoor krijg je bij bewegingsdetectie een melding via de app, ook wanneer het buiten donker is.

Ga je de deurbel zelf installeren?

Installatie slimme deurbellen

Het installeren van een deurbel is niet altijd eenvoudig. In veel gevallen is technische kennis nodig om de bel goed te laten functioneren. Als je de installatie van de deurbel liever niet zelf doet, kies je voor een deurbel inclusief installatie. Deze deurbellen worden door Coolblue vakkundig geïnstalleerd op een door jou gekozen moment. Zo weet je zeker dat alles naar behoren werkt. Je selecteert de installatie van een deurbel op de productpagina.

Let op: de installatieservice is in België en bepaalde delen van Nederland nog niet mogelijk.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.760 beoordelingen