The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Advies over slimme deurbellen

Je keuze is gevallen op een slimme deurbel. Je staat met een wifi deurbel niet alleen direct in contact met je bezoeker, maar je ziet hem of haar ook voor je deur staan. En dat waar je op dat moment ook bent. Welke keuzemogelijkheden je bij slimme deurbellen hebt en waar de deurbellen onderling in verschillen, lees je op deze pagina.

1. Hoe werkt een slimme deurbel?

Hoe werkt een slimme deurbel

Een slimme deurbel werkt altijd in combinatie met een smartphone. De slimme deurbel staat via je router in verbinding met je telefoon. Op het moment dat iemand aanbelt, ontvang je een pushbericht via de app. Ook wanneer je dus niet thuis bent, zie je wie er voor de deur staat. Handig, want als dat nu net de pakketbezorger is, verwijs je hem eenvoudig naar de buren aan de overkant. Je moet er wel altijd voor zorgen dat je telefoon opgeladen is en dat je een goede internetverbinding hebt.

2. Wil je je beeldmateriaal opslaan in de cloud?

Beeldmateriaal in de cloud

Met een slimme deurbel maak je op afstand foto's en video's van je bezoeker voor de deur. De deurbel heeft zelf in de meeste gevallen een intern geheugen. Dat geheugen is niet heel groot. Voor extra capaciteit kies je voor de optie om het gemaakte beeldmateriaal in de cloud op te slaan. Deze functie is helaas, in de meeste gevallen, niet gratis. Vaak zit je dus gebonden aan abonnementskosten per maand of per jaar. Wel ben je dankzij de cloudfunctie altijd in het bezit van het gemaakte beeldmateriaal en kijk je foto's en video's op elk gewenste moment terug.

3. Is de internetverbinding bekabeld of via wifi?

bekabeld of wifi

Om je slimme deurbel met internet te verbinden heb je 2 opties: via een kabel of draadloos via wifi. De internetaansluiting via een kabel is stabieler dan een draadloze aansluiting via wifi. Het nadeel van een kabelverbinding is dat je dus te maken hebt met het doortrekken van een internetkabel. Zorg er bij een draadloze verbinding via wifi voor dat je wifi-signaal sterk is en dat je de router en deurbel niet te ver van elkaar vandaan plaatst.

4. Wil je een extra thuisontvanger?

Extra thuisontvangers

Met een slimme deurbel heb je standaard 1 ontvanger: je smartphone. Wanneer deze het niet meer doet of wanneer de batterij leeg is, heb je in principe geen ontvanger meer. Daarom is het ook handig om je slimme deurbel uit te breiden met een extra ontvanger in huis. Niet alle exemplaren hebben deze mogelijkheid. Dus wanneer dit een wens is, moet je hier wel even op letten. Daarnaast is een extra ontvanger in huis altijd handig. Zo hoor je op meerdere plekken in huis de deurbel afgaan.

5. Deurbel met nachtmodus en een bewegingsmelder?

nachtmodus en bewegingsmelder

Bij een slimme deurbel wil je natuurlijk ook in het donker kunnen zien wie er voor je deur staat. Daarom zijn deze deurbellen voorzien van nachtvisie. Door middel van infraroodlampjes in de camera zie je in het donker wie er voor je deur staat. Het beeld op je smartphone is dan natuurlijk niet zo helder als overdag, maar het is helder genoeg om goed te zien wie er voor de deur staat. Daarnaast hebben de meeste slimme deurbellen een bewegingsmelder. Hierdoor krijg je bij een bewegingsdetectie een melding via de app, ook wanneer het donker is.

6. Extra eigenschappen

Extra eigenschappen slimme deurbellen

Naast alle eerder genoemde eigenschappen van een deurbel met camera, zijn er nog een aantal extra eigenschappen te noemen. Denk hierbij aan een naamvenster op de deurdrukker, het instellen van verschillende melodieën en de kijkhoek van de camera.

  • Bij een deurdrukker met een naamvenster heb je geen extra naambord nodig om je bezoeker te laten weten dat ze voor de juiste deur staan.
  • Bepaal je eigen favoriete melodie wanneer de ontvanger van de deurbel meerdere belmelodieën bevat.
  • De grootte van de kijkhoek is bepalend voor het zicht. Hoe hoger het aantal graden is, hoe meer je zicht je hebt van wie er voor de deur staat.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.740 beoordelingen