The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Dylan

Ik wil DJ worden, wat heb ik nodig?

Je denkt er al een tijd over na, maar wilt nu echt de stap maken om te beginnen met DJ'en. Alleen weet je niet welke spullen je allemaal nodig hebt om je eerste DJ mix te draaien. Op deze pagina lees je waar je op moet letten tijdens het kiezen van een DJ set voor beginners.

Heb je een DJ set met een DJ controller nodig?

DJ controller

Veel DJ's die starten met draaien, stellen een DJ set rondom een DJ controller samen. De DJ controller is de basis van de set en gebruik je om DJ software op je laptop of computer aan te sturen. Het voordeel van een DJ controller is dat het een alles in 1 oplossing is en dat je digitaal draait. Dat wil zeggen dat je mp3 bestanden rechtstreeks van je laptop speelt. Je hoeft hierdoor geen dure vinylcollectie op te bouwen of cd's te branden met je nieuwste muziek.

Wat heb je nodig om te draaien met een DJ controller?

DJ set

Voordat je aan de slag kunt en je set compleet is, heb je nog een aantal attributen nodig. Naast een laptop met DJ software heb je een DJ hoofdtelefoon, speakers en audiokabels nodig. Op je laptop installeer je de meegeleverde DJ software. De bekendste software pakketten zijn Serato DJ en Traktor DJ. Kies een set DJ speakers zodat je de bas en alle details in de hoge frequenties goed hoort. Met een DJ hoofdtelefoon luister je naar een voorproefje van de mix. Pas als het goed klinkt op de koptelefoon, mix jij de volgende plaat in.

Heb je een DJ set met een mengpaneel nodig?

Mengpaneel

Weet je al het een en ander over DJ'en en heb je de ambitie om een club DJ te worden? Dan is een DJ set met een mengpaneel iets voor jou. Het mengpaneel, ook wel DJ mixer genoemd, is de basis van de DJ set. Met het mengpaneel regel je de weergave van lage, midden en hoge tonen en het uitvoervolume van het geluid dat binnenkomt van de platen- of cd spelers. Je past met de spelers het tempo van de muziek aan. Zo zorg je ervoor dat 2 nummers op hetzelfde tempo en in de maat gespeeld worden.

Wat heb je nodig om te draaien met een DJ mengpaneel?

DJ mengpaneel

Als je een DJ set rondom een mengpaneel wilt samenstellen, moet je eerst de keuze maken of je met vinyl of muziek van usb's en cd's wilt draaien. Om met vinyl te draaien heb je 2 DJ draaitafels nodig. Vind je het gemak van cd's en usb's prettig? Dan ga je voor 2 cd en mediaspelers. Je sluit DJ speakers aan op het mengpaneel om alle details uit je mix te horen. Met een DJ hoofdtelefoon luister je naar een voorproefje van de mix. Het enige dat nu nog ontbreekt, is een vinyl of mp3 collectie aan muziek.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen