The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Dylan

Mijn kind wil DJ worden, wat heb ik nodig?

Je kind trekt je dagelijks aan je mouw en weet het zeker: "Mam, pap. Ik wil DJ worden." Nu is het aanbod van DJ apparatuur gigantisch en weet je niet waar je moet beginnen. Op deze pagina lees je waar je op moet letten tijdens het kiezen van een DJ set voor kinderen.

Begin met een DJ controller

DJ controller kind

Voordat je geld investeert in een dure kinder DJ set, toets je of je kind draaien wel echt leuk vindt. Stel daarom een set rondom een DJ controller samen. Een DJ controller is de goedkoopste oplossing en het meest geschikt voor kinderen. Zeker als je een DJ controller met een overzichtelijk ontwerp en niet te veel functies zoekt. Je gebruikt deze alles in 1 oplossing in combinatie met DJ software en een laptop of computer.

DJ software

DJ software kind

Om te draaien met een DJ controller heb je een computer of laptop met DJ software nodig. Sommige DJ controllers werken ook met een tablet. Je kind speelt zijn of haar eigen mp3'tjes af met de DJ software. De meegeleverde software is meestal een demoversie. Bevalt deze versie, schaf dan het volledige pakket aan. Hierin zijn alle functies vrijgegeven, zoals het opnemen van een DJ set. Zo luister je de eerste mix van je kind later terug.

DJ hoofdtelefoon en DJ speakers

DJ hoofdtelefoon kind en DJ speakers kind

De uitdaging van DJ'en is dat 2 nummers netjes in elkaar overlopen. Je wilt deze overgang het liefst horen voordat je hem via de speakers afspeelt. Daarom heeft een DJ hoofdtelefoon altijd draaibare oorschelpen. Hierdoor kan je kind alvast met 1 oor naar het volgende nummer luisteren. Met het andere oor luistert je kind naar het geluid op de DJ speakers. Zo toetst je kind of 2 nummers goed bij elkaar passen.

Overige accessoires

Overige accessoires DJ kind

Je kind staat te popelen om te starten met DJ'en. Zorg ervoor dat je de juiste accessoires in huis hebt om de set aan te sluiten en teleurstelling te voorkomen. Bij een DJ controller wordt in de meeste gevallen een usb kabel meegeleverd. Is dit niet het geval? Bestel er dan 1 bij. Met audiokabels verbind je de DJ controller met de DJ speakers. Eenvoudige DJ controllers sluit je doorgaans aan met een tulp (RCA) kabel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen