The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rowan

Hoe maak je je droogkast schoon?

Het schoonmaken van je droogkast is niet leuk, maar wel noodzakelijk. Een vuile en verstopte droogkast presteert minder, verbruikt meer energie en kan zelfs brandgevaar opleveren. Ook zorgt een vuile droogkast ervoor dat de was stinkt. In dit artikel lees je hoe je je droogkast goed schoonmaakt.

Aan de slag met je wasdroger schoonmaken

AEG droogkast

Het schoonmaken van je droogkast duurt maximaal 15 minuten en zorgt ervoor dat je automaat langer meegaat. Volg deze 4 tips voor het schoonmaken van je droogkast:

  • Tip 1: reinig het pluizenfilter
  • Tip 2: maak de condensor schoon
  • Tip 3: reinig de trommel
  • Tip 4: voer onderhoud regelmatig uit

Tip 1: reinig het pluizenfilter

Pluizenfilter droogkast

De pluizenfilter vangt het stof dat vrijkomt bij het drogen grotendeels op. Vaak zit de filter in de deur of deuropening, maar dit verschilt per merk en/of model. In de handleiding van je droogkast lees je precies waar de filter zit.

De filter reinig je altijd na iedere droogbeurt. Haal het filter uit de droogkast en verwijder de grote stofdelen. Gebruik één keer per maand een stofzuiger om de filter en de ruimte waarin je de filter plaatst volledig proper te krijgen.

Tip 2: maak de condensor schoon

Condensor afspoelen

Condensatie droogkast

Om de condensor van een condensatiedroogkast te reinigen, haal je deze uit de automaat. De condensor zit normaal links onder in je droogkast, achter een klep. Hij is met 1 of 2 sluitingen bevestigd. Draai deze open en haal de condensor uit de droogkast. Kom je er niet uit? Raadpleeg dan de handleiding.

Spoel de condensor af met een douchekop. Ga vervolgens met een vochtig vodje door de ruimte waar de condensor zit en plaats hem weer terug.

Condensor reinigen

Warmtepomp droogkast

Ook de condensor van een warmtepomp droogkast zit achter de klep links onder in de automaat. Het verschil met de condensor van een condensatiedroogkast is dat je deze condensor niet uit de automaat kunt halen. Maak de voorkant van de condensor schoon met een wasdrogerborstel. Hiermee haal je het stof voorzichtig los. Vervolgens zuig je het hardnekkige vuil op met de borstelkop van je stofzuiger. Soms heeft een droogkast een zelfreinigende condensor. Je hoeft deze dan niet te reinigen.

Pluspunten

Wasdrogerborstel | Reinigt je condensor | Alleen voor warmtepompdrogers
5,-
op voorraad
  • Reinig de condensor van je warmtepomp droogkast eenvoudig
  • Houd je warmtepomp droogkast altijd energiezuinig
  • Zorg voor een kortere droogtijd en voorkom een storing

Tip 3: reinig de trommel

Droogtrommel

Bij het schoonmaken van de wasdroger reinig je natuurlijk ook de trommel. De sensor die veel wasdrogers hebben blijft dan schoon, waardoor het programma zich beter aanpast op de hoeveelheid wasgoed. Kijk in de handleiding van je wasdroger waar deze sensor zit. Als je de sensor reinigt, zorg je ervoor dat de wasdroger goed blijft werken. Voor het schoonmaken gebruik je een warm sopje en een vochtige doek.

Tip 4: voer onderhoud regelmatig uit

Taak Hoe vaak
Pluizenfilter reinigen Na iedere droogbeurt
Waterreservoir legen Na iedere droogbeurt, tenzij aangesloten op de afvoer
Trommel schoonmaken 1 keer per maand
Condensor schoonmaken Elke 2 tot 3 maanden

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen