The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Specialisten review van de Beats Solo 3 Wireless

De Beats Solo 3 Wireless is een Bluetooth koptelefoon met een lange accuduur van 40 uur. Dankzij de Fast Fuel techniek hoef je hem slechts 5 minuten op te laden om er 3 uur muziek mee te luisteren: top! Door het on ear ontwerp is de koptelefoon compact, maar tegelijkertijd ook minder comfortabel om te dragen. Als je van een stevig basgeluid houdt, is de Solo 3 een aanrader. Wanneer je liever naar een gebalanceerd geluid luistert, is dit niet de beste keuze voor jou.

Samengevat

  • De koptelefoon heeft een accuduur van 40 uur.
  • Na 5 minuten laden gebruik je de koptelefoon 3 uur lang.
  • De koptelefoon vormt een zeer compact pakketje als hij is ingeklapt.
  • De koptelefoon maakt automatisch verbinding met al je Apple devices.
  • De bediening zit weggewerkt in de behuizing, waardoor je geen knoppen op de oorschelp ziet.
  • Doordat de bas wordt aangedikt, is het geluid niet in balans.
  • Ondanks de zachte oorkussens doet de koptelefoon snel pijn aan je oren.
  • De bediening zit op de linkeroorschelp, wat onhandig is voor rechtshandigen.

Geluid

Beats met iPhone

Het geluid van de Beats koptelefoon is zoals ik had verwacht: rijk aan bas. Nummers van artiesten als Snoop Dogg en Jamie xx komen goed tot hun recht. Doordat de bas flink wordt aangedikt, is het geluid niet helemaal in balans. Hoge tonen verdwijnen naar de achtergrond en de dynamiek is soms ver te zoeken. Kleine, intieme fragmenten uit een nummer klinken door de zware bas al snel even hard als een bombastisch refrein.

Accuduur

Beats Solo 3 ingeklapt

De Solo 3 heeft een accuduur van 40 uur. Dit is lang in vergelijking met andere koptelefoons uit dezelfde prijsklasse. De meeste modellen gaan 20 uur mee. Heel fijn is ook de Fast Fuel techniek, waarbij je de hoofdtelefoon slechts 5 minuten hoeft op te laden om hem 3 uur te kunnen gebruiken. Ik heb het getest en het werkt echt. Is de accu leeg en ben je niet in de buurt van een stroombron? Dan kun je de meegeleverde audiokabel aansluiten en bedraad verder luisteren.

Draagcomfort

Hoofdband Solo 3

Ondanks dat de oorkussens zacht aanvoelen, ervaar ik een drukkend gevoel op mijn oren als ik de Solo 3 draag. Eerlijk is eerlijk; dat heb ik bij alle on ear koptelefoons, maar toch. Urenlang muziek luisteren, lukt mij niet met deze koptelefoon. Het voordeel van het ontwerp is wel dat het er klein en zeker niet lomp uitziet. Doordat de hoofdtelefoon op Bluetooth werkt, hangt er bovendien geen kabel in de weg. Vind jij een on ear model ook niet prettig zitten, kies dan voor de Beats Studio Wireless over ear koptelefoon.

Bediening

Bedieningsknoppen

Als je op het Beats logo klikt schakel je tussen nummers, pauzeer je de muziek, activeer je Siri en neem je telefoongesprekken aan. Klik je boven het logo, dan gaat de muziek harder. Druk je onder het logo, dan gaat de muziek zachter. Ik vind het mooi dat er geen knoppen op de oorschelp te zien zijn. Het zit geïntegreerd in de behuizing. Wel vind ik het als rechtshandige onhandig dat de bediening op de linkeroorschelp zit. De bediening op de oorschelp werkt 100% met zowel Apple als Android toestellen. De bediening in de audiokabel werkt alleen volledig op Apple. De koptelefoon maakt automatisch verbinding met al je Apple devices dankzij de W1 chip.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 11.600 beoordelingen