The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lisanne

Hoe draai je gehakt met het vleesmolen opzetstuk?

Met het vleesmolen opzetstuk voor je keukenrobot draai je zelf gehakt of worst van je favoriete stukje vlees. Het opzetstuk is voor verschillende keukenrobots beschikbaar. Let dus goed op of het opzetstuk geschikt is voor jouw keukenrobot. Lees verder en ontdek hoe je het vleesmolen opzetstuk gebruikt.

Aan de slag met het vleesmolen opzetstuk

Gehakt draaien

Wij zetten voor je op een rijtje hoe je het vleesmolen opzetstuk gebruikt en wat voor soort vlees je ermee maakt. Zo draai je jouw eigen gehakt en maak je zelf worstjes.

  • Gehakt draaien met het opzetstuk
  • Worstjes maken met het opzetstuk

Gehakt draaien met het vleesmolen opzetstuk

Vleesmolen opzetstuk

Je snijdt het vlees in stukken van ongeveer 2 centimeter. Kies één van de meegeleverde maalschijven en bevestig de schijf op het vleesmolen opzetstuk. Vul de bovenkant van het opzetstuk met een handje vlees en duw het voorzichtig aan. Wordt er een voedselblad meegeleverd? Dan leg je al het vlees op dit blad en is het niet nodig om tussendoor kleine beetjes toe te voegen. Het gemalen gehakt dat er aan de onderkant uitkomt vang je op met de mengkom van je keukenrobot. Voeg naar smaak knoflook, specerijen en verse kruiden toe.

Worsten maken met het vleesmolen opzetstuk

Worsten maken

Wil je zelf worstjes maken? Maak dan eerst gehakt zoals hierboven beschreven. Je gebruikt voor worst meestal de kleine of medium maalschijf. Bevestig het trechtervormige worstenmaker opzetstuk op de vleesmolen en schuif het worstenvelletje over de trechter. Pak een handje gehakt en maal het langzaam door de vleesmolen heen, tot het gehakt een beetje uit de trechter komt. Schuif dan het velletje weer een stukje terug, over het gehakt heen, en leg er een knoopje in. Nu vul je de worstjes. Ondersteun `m met één hand en leg met je andere hand steeds een kleine hoeveelheid gehakt in de vleesmolen. Klaar? Leg er dan weer een knoopje in. Prik ten slotte kleine gaatjes in de worst, dan kan er tijdens het bakken lucht ontsnappen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen