The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Céline

Hoe breid je het geheugen van een iPhone uit?

Het geheugen van je iPhone na aanschaf uitbreiden met een geheugenkaartje is niet mogelijk. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om ruimte te bieden aan al je muziek, foto's en filmpjes. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

1. Extra geheugen via een extern opslagmedium

Je hebt natuurlijk niet altijd beschikking tot het internet. Sla je bestanden dus liever niet op in de cloud. In tegenstelling tot heel wat Android- en Windows smartphones kun je iPhone geheugen niet vergroten in de vorm van een micro-SD-kaart. Gelukkig bestaat er wel een andere mogelijkheid om je favoriete bestanden snel op het scherm van je iPhone te toveren.

Een usb stick

usb stick

Een usb stick aansluiten op je iPhone, dat kan toch niet? Dat geldt inderdaad voor een standaard usb-stick, maar er zijn ook bijzondere exemplaren die naast een reguliere usb-uitgang ook een lightning connector hebben. Bestanden uitwisselen tussen pc en iPhone is een fluitje van een cent. Je computer herkent de stick als verwisselbare schijf en je download de app op je iPhone die bij je usb stick hoort om bestanden op te roepen. Je kiest zelf hoeveel opslagcapaciteit je wilt.

Voor- en nadelen van een usb-stick

  • Een usb stick is compact en dus gemakkelijk mee te nemen.
  • Hij is gemakkelijk te bedienen met een app.
  • Je kunt de usb stick niet gebruiken om apps op te slaan.
  • Je neemt de Drive los mee waardoor je hem mogelijk vergeet of verliest.

2. Extra geheugen in de cloud

Cloud visual

Met je iPhone ben je altijd via wifi of je mobiele data verbonden met het internet. Dus ook met de zogenaamde cloud. Maar wat kun je daar nu precies mee? In de cloud sla je bestanden online op, waardoor je ze overal ter wereld terugvindt op je smartphone, tablet of laptop. Je beveiligt je muziek, foto's en video's met een wachtwoord, want ze zijn enkel voor jou bestemd.

Erkende diensten voor cloud-opslag zijn Dropbox, Google Drive, iCloud en OneDrive. Je krijgt een beperkte hoeveelheid gratis GB's en je betaalt voor een abonnement indien je meer cloudopslag wilt. De prijzen hiervoor variëren sterk per aanbieder.

Voor- en nadelen cloud

  • Je bekijkt foto's en video's overal ter wereld.
  • Je loopt geen risico om bestanden te verliezen.
  • Gratis opslag is beperkt. Wil je meer? Dan betaal je jaarlijks abonnementsgeld.
  • Je hebt een goede internetverbinding nodig om je bestanden te bereiken.

Tip

We hebben je dus 2 opties gegeven om ruimte te bieden op je iPhone: werken met de cloud of met een usb stick. Maar in plaats van het iPhone geheugen uitbreiden, kun je ook geheugen vrijmaken op je smartphone. Of het nou gaat om een iPhone of andere smartphone, wij hebben een artikel voor je geschreven waar je leest hoe je geheugen vrijmaakt op je smartphone!


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.034 beoordelingen